“Beyin Temelli Öğrenme” Semineri İlgi Gördü

28 Ekim 2014 14:52

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından “Beyin Temelli Öğrenme” konulu bir seminer düzenlendi. Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen semineri, Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilal Duman verdi.

Açılış konuşmasını SDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Belma Keklik yaptı. Konuşmasında öğrenmenin özellikle de beyin temelli öğrenmenin öneminden bahseden Keklik, “Bu konu hepimizi ilgilendiriyor. Öğrenme konusu hemen hemen her yerde karşımıza çıkmaktadır. Neden beyin temelli öğrenme bu kadar önemli ve ön planda? İşte bu seminerde bunun cevabını alacağız.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Bilal Duman; farkındalık oluşturmak amacıyla konferanslar verdiğini belirterek beyin temelli öğrenmenin, öğrenmede son derece faydalı olduğunu söyledi. Beynin yapısıyla ve işleviyle ilgili önemli bilgiler veren ve evrenin yapısıyla beynin yapısının benzerliğine dikkat çeken Duman, “Evrendeki mükemmel yaradılış, beynimizde de mevcuttur.” dedi.

Öğrenmenin ilkelerinden de bahseden Duman sözlerini “Öğrenmede temel kural tekrardır. Tekrar olmadan kalıcı öğrenme gerçekleşemez. Duygularımız da öğrenmede önemlidir. Aynı zamanda öğrenme, örüntüleme temelli olmalıdır. Yani çok çalışmak değil anlamlı çalışmak gerekir.” diyerek tamamladı.

 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...