“İktidar bir türlü terörle mücadele yöntemini ortaya koyamamıştır”

28 Ekim 2014 15:04

Alperen Ocakları Isparta İl Başkanı Hidayet Şahin, Hakkari’de hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimiz için başsağlığı mesajı yayınladı. İktidarın, terörle mücadele politikasını ve yöntemini belirleyemediği gibi terörle mücadele için ilgili yasayı da ortaya koyamadığını belirten Şahin, “Terör de iktidarın bu yaklaşımlarından güç alarak ümit var olmaya başlamış ve yeniden harekete geçmiştir” dedi.

Şahin’in açıklaması şöyle: “Hakkâri’deki hain saldırıda şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim’den, içinde bulunduğumuz bu mübarek günlerde analara evlat acısı yaşatan hainleri Kahhar ismiyle kahreylemesini murat ediyorum inşaallah…

Terör yüzünden Anadolu çocuğu vurulabilir, şehitler gelebilir, vatan sağolsun demekle yetiniriz ama bu bölücü terör örgütüne aman bir şey olmasın diyenler var. Bu hainler korunmalıdır, canına malına zarar gelmemelidir ama Mehmetçik, polis ölebilir, Serseri mayınlarla Türk devletinin teminatı olan güvenlik görevlilerimiz şehit olabilir mantığı ve rahatlığıyla vurdum duymaz tavırlar içerisine girenler Yöneticiler var ve  umurunda değil.. İsrail, iki asker için bütün Ortadoğu'yu yakmayı göze alıyor, Amerika kendi kıtasında eylem yapıldı diye bütün Ortadoğu'yu kana boyayabiliyor, işgal edebiliyor,  ama Türkiye'de canımız, kanımız Mehmetçiğimiz, Polisimiz şehit olabilir ne var bunda diyen soysuzlar çıkabiliyor. Yani onların teröristinin canı can, Türk askerinin, polisinin canı patlıcan öyle mi? Böyle yağma yok. Artık bu hesap görülmelidir. Bu hesabı da görmenin zamanı da çoktan gelmiştir. Bu zamanın gelmiş olmaklığını bir kenara bırakan hükümetimizden Üst düzey bir bakan(!)’ımız ‘’Birkaç Mehmet Şehit oldu diye meclis toplanmaz’’ demişti bir zamanlar, fakat yüreğimiz yanarak gördük ki aynı bakan(!) oğlunun düğünü için çok yakın bir tarihte meclis çalışmalarına ara verdi. Çalışması için toplumsal acıların yeterli olmadığı, tatile girmesi için en ufak bahanelerin bile yeterli olduğu bir meclisimizin varlığı, artık toplumumuzun sinir uçlarını harekete geçirmektedir.

Demokratik açılımdan bahsedenlere sesleniyorum; adam silahıyla, eşkıyasının adına masaya oturacak ve karşısında devlet olacak, sonra da pazarlık yapacak,ondan sonra da silahları ebediyen sustururum diyecek, bu kadar edepsizlik had bilmezlik, yapmasının sebebi devleti yönetenlerin bir takım yaklaşımlarla bunlara umut vermesidir. Girin topluma insan gibi yaşayın şeklinde konuşmalar yapılmıyor, Verilen umutlara bakacak olursak; BDP-HDP ve terör örgütünün umudu, Türkiye’nin önce federasyonlaştırılması sonra bölünme sürecine sürüklenmesi  için pazarlık ortamını yakalamaktır, bunları da yöneticilerimiz sağladılar. Bu tür yaklaşımlar terörün sadece tırmanışını sağlamıştır. Ondan başka hiç bir işe yaramamıştır. Sürekli gündeme getirilen Demokratik Açılım’la, bu tür tutumların terör örgütünü cesaretlendirdiği apaçık ortadadır. Terör örgütü yıkıcı eylemlerine devam ettikçe yapılan diyaloglar, örgüte cesaret vermektedir.

Sonuç olarak; İktidar bir türlü terörle mücadele yöntemini ortaya koyamamıştır. Politikasını ve yöntemini belirleyemediği gibi terörle mücadele için ilgili yasayı da ortaya koyamamıştır. Daha da önemlisi terörle mücadelede kararlılık ortaya koyamamıştır. Terör de iktidarın bu yaklaşımlarından güç alarak ümit var olmaya başlamış ve yeniden harekete geçmiştir. İktidarı;  titreyip, kedine dönmeye ve terörle ilgili doğru yöntemler belirleyip, bunlarla mücadele politikalarını açıklıkla ortaya koymaya çağırıyorum. Artık toplumun beklentisi; devletin otoriteyi tavizsiz sağlaması ve bu vatan hainlerine can alıcı darbeyi vurması için iktidarın samimi olmasıdır. Toplumumuz adına hükümeti samimiyete çağırıyorum. Belki de, devlet millet vatan namına bu son çağrımızdır. Kirli ve paslı kulaklarınızı açıp iyi dinleyin, Çanakkale’den ses geliyor, siz başaramayacaksanız, biz kalkalım diye…”

 

Bu haber 973 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...