Kosova Eski Cumhurbaşkanı Müzeyi ziyaret etti

28 Ekim 2014 15:25

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağı’na inşa edilen Prof. Dr. Turan Yazgan Halı ve Kilim Müzesi’nin son ziyaretçileri arasında Kosova eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve eşi Nezafete Sejdiu da bulunuyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel adına İslamköy’de inşa edilen Demokrasi ve Kalkınma Müzesi açılışı için Isparta’ya gelen Kosova eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu şehir ziyaretleri kapsamında Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni de ziyaret etti.

Beraberinde eşi Nezafete Sejdiu’nun da bulunduğu müze ziyaretinde eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu’ya, Isparta Vali Yardımcısı Tacettin Özeren ile Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan eşlik etti.

İlk olarak 10. katta bulunan seyir katına çıkan Kosova eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve eşi Nezafete Sejdiu buradan şehri seyretti, kentin ekonomik ve sosyal yapısı, tarihi ile kültürü hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Müze yetkilileri tarafından, müzede yer alan halı, kilim başta olmak üzere diğer değerler ile ilgili olarak bilgiler alan Sejdiu çifti, müzeye hayran kaldıklarını söyledi. Kosova eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Şehrin güzelliklerini, çok eski bir tarihi ve mükemmel el işlerini gördük. Şehri ve müzeyi çok beğendik. Bu eseri kazandıranların ve burada çalışanların emeklerine sağlık. Bu şehirde bulunmaktan çok memnun kaldık”

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...