Cumhuriyet 91 yaşında

28 Ekim 2014 18:16

Cumhuriyetimizin 91. yıl kutlama etkinlikleri dün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Vali Özkan, tören sonrasındaki açıklamasında milletimizin birliği ve bütünlüğünün ebediyen baki kalacağını bir kez daha yineledi. 

Cumhuriyetin 91. yılını kutluyoruz.  Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak dün saat 13.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Buradaki törene Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, kurum müdürleri, askeri erkan, gaziler, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Çelenklerin Atatürk anıtına sunulmasını takiben saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile buradaki tören tamamlandı. Etkinlikler kapsamında bugün saat 09.30’da Hükümet Meydanı’nda resmi tören düzenlenecek.

BU MİLLETİN BİRLİĞİ VE BÜTÜNLÜĞÜ EBEDİYEN BAKİ KALACAKTIR

Törenden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Vali Vahdettin Özkan, Cumhuriyetin  hem ekonomik kalkınmamız hem kişi hak ve özgürlükleri hem de toplumsal birlik ve beraberliğin temel harcı şeklinde kurumsallaştığını bildirdi. Özkan, “ Cumhuriyetin nimetlerinden hep beraber istifade ediyoruz. Cumhuriyet, demokrasi, insan hakları ve bu çerçevede kamu hizmetinin sağlıklı bir şekilde vatandaşa sunulması kamu görevlilerinin işi. Vatandaşın da eğitim ve cumhuriyetin nimetlerinden hizmetlerinden istifade ederek, bunu gelecek kuşaklara taşıması önemli ve anlamlı. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı minnetle tekrar anıyoruz. Bu uğurda şehit ve gaziler toplum tarafından minnetle anılması gereken kişiler. Demokrasinin, cumhuriyetinin kökleşmesi ve gelecek nesillere aktarılması yönünde çaba harcayan herkese teşekkür ediyoruz. Bu milletin birliği ve bütünlüğü ebediyen baki kalacaktır. Tüm Isparta’nın ve Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

BUGÜNKÜ TÖREN ETKİNLİKLERİ

TEBRÎKAT TÖRENİ

09.0 0 -09.15 Valilik Makamı

TÖREN GEÇİŞİ

Yer: Hükümet Caddesi.

09.00 Tören geçişine katılan grupların yerlerini almaları,

09.20 Sayın Valimiz, Sayın Garnizon Komutanı ve Sayın Belediye Başkanı’nın

Tören Alanına Teşrifleri,

09.20-09.35 Sayın Valimiz tarafından, beraberinde Sayın Garnizon Komutanı ve Sayın

Belediye Başkanı olduğu halde, törene katılanların ve halkın bayramının kutlanması,

09.35 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

09 40 Sayın Valimizin konuşmaları

09.50 Şiirlerin Okunması.

10.00 Halk Oyunları Gösterisi

10.10 Ödül Töreni.

10.25 Tören Geçişi.

DİĞER ETKİNLİKLER:

1- İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 27 Ekim - 5 Kasım 2014 günleri boyunca Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesinde "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu kitap sergisi düzenlenecektir.

2- Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 91. yıldönümü münasebetiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 8-27 Ekim 2014 tarihleri arasında lise ve dengi okullar arası, Genç Kızlar ve Genç Erkekler arasında Voleybol, Basketbol, Hentbol, Atletizm Müsabakaları ile Teakvvando ve Satranç müsabakaları düzenlenecektir.

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...