“Dün olduğu gibi bugün de memleketimizin selametini istemeyenlere karşı birlik ve bütünlük ruhu ile hareket etmeliyiz”

28 Ekim 2014 18:18

Vali Vahdettin Özkan, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Özkan mesajında; “Sadece Anadolu coğrafyasının değil, belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için; memleketin dört bir yanında insanımızın başlattığı Kurtuluş Mücadelemiz destansı bir başarıyla sonuçlanmış ve bu başarı 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’le taçlandırılmıştır.

Unutmayalım ki Türk milletinin yakın tarihinin en önemli modernleşme hareketi olarak hayata geçirilen Cumhuriyet idaresi, içte ve dışta hafife alınmayacak kadar güçlü düşmanlara mücadele edilerek kurulmuştur. Dün olduğu gibi bu günde memleketimizin selametini istemeyenlere, yoksul ve dışa bağımlı bir ülke olarak kalmamız için çaba sarf edenlere, insanımızı birbirine düşürmeye çalışanlara karşı, ülkesi ve milletiyle birlik ve bütünlük ruhu ve duyarlılığı ile hareket etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bize yepyeni bir devlet ve sonsuz bir gelecek hediye etmiş olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün Şehit ve Gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...