Milletvekili Korkmaz uyarmıştı !

29 Ekim 2014 16:25

Kendisi de Yalvaçlı olan MHP Isparta Milletvekili Nevzat KORKMAZ 23 Haziran 2010 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü bütçesi konuşulurken, Yalvaç--Sağır--Körküler--Afyon yolunu TBMM gündemine taşımış ve bu yolun kazalara davetiye çıkardığı hususunda hükümeti uyarmıştı.

Korkmaz 2010’da TBMM’de yaptığı konuşmasında;

“Afyon-Emirdağ ve Bolvadin üzerinden Karamık belediyesi, Sağır Köyü, Körküler belediyesi üzerinden Yalvaç'a ulaşan yol. Sağır Köyü ve Körküler yolları her ne kadar köy yolu kapsamında ise de bu husus vatandaşı ilgilendirmemektedir. Vatandaş gittiği yolu bilir. Bu konudaki koordinasyon da takdirleriniz üzerine Hükûmetin sorumluluğundadır. Bu yollar Isparta'nın en büyük ilçesi olan Yalvaç'ın aynı zamanda dışarıya açılmasını sağlayan yollarıdır ancak bu yollarda yıllardır devam edegelen tamiratlar var, hâlâ daha kapalı geçişler var.

Şu kadar kilometre duble yol yaptık, bu kadar kara yollarında çağ atladık diyen AKP Hükûmeti maalesef asfalt olup olmadığı bir türlü anlaşılmayan ve seyir hâlindeyken altınızda mıcırın âdeta dans ettiği ve kazalara davetiye çıkardığı Sağır Köyü yolunda sınıfta kalmıştır.” diyerek hükümeti uyarmış ve kaza sonrasında Korkmaz ile yapılan görüşmede; “Ben demiştim demeyi sevmiyorum ama uyarımızda keşke haklı çıkmasaydık. Korkulan maalesef başa gelmiş 9 kıymetli canımız kaybedilmiştir. Bundan sonra hükümetin bu yolu Karayolları ağına alınması ve süratle yol standartlarına kavuşturulmasını talep ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Bu haber 831 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...