“Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşleri devam ediyor

29 Ekim 2014 16:27

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"nın etkin bir şekilde uygulanması ve eylem planında yer alan görevlerin yerine getirilmesi konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarınca gereken destek ve yardımın sağlanması ve toplumumuzun düzenli fiziksel aktivite yapmaya teşvik edilmesi için İl Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü" teması ile 26 Ekim 2014 Pazar günü saat 15.00’da Gökçay Mesireliği Huzurevi önünde yürüyüş etkinliği yapıldı.

Yürüyüşe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü, Destek Hizmetleri Şube Müdürü, Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi çalışanları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanları katıldı. Yürüyüş başlangıcında katılımcılara su, sonunda elma ikram edildi. Yağmur nedeniyle yürüyüş güzergahımızın bitiş noktası Sidre Tepesi’ne ulaşılmadan yürüyüş sonlandırıldı.

“EKMEĞİMİZİ TAM BUĞDAY OLARAK TERCİH EDELİM”

Ayrıca Halk Sağlığı Müdür Vekili Özlem Demer Dorum; Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile yürütülen Okul Sütü Programı ve tam buğday ekmeği tüketiminin yaygınlaştırılması programları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi. Okul Sütü Programı kapsamında ana okulu ve ilkokul çocuklarına süt içme alışkanlığı kazandırılması ve buna bağlı olarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerine katkıda bulunmak hedeflenmiştir. Tam buğday ekmeği tüketimi yaygınlaştırılmasının amacı düşük randımanlı unlardan yapılan ekmekteki vitamin, mineral ve posa kayıplarının önüne geçmek ve ülkemizin temel gıda maddesi ekmeği zenginleştirmektir. 2 Nisan 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Yeni Buğday Unu Tebliği’ne göre ekmekteki kepek oranı arttırılmıştır. Ekmeğimizde kepek oranı arttırılıp tuz oranı azaltılarak sağlıklı ekmek üretimi yaygınlaştırılmıştır. Böylece soframızdan eksik olmayan ekmek sağlığımızı koruyucu hale gelmiştir. Obezite ve neden olduğu hastalıkları önlemede en büyük yardımcımız olan ekmeğimizi tam buğday ekmeği olarak tercih edip sağlığımıza sağlık katabiliriz. Obezitenin engellenmesi için porsiyon miktarları enerji gereksinimine göre tüketilmelidir.

“Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü” etkinliğimiz müdürlüğümüz organizasyonunda bakanlığımızın belirlediği kurumlarla her hafta sonu devam edecektir”.

 

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...