Bilinçli girişimcilik dönemi başladı

29 Ekim 2014 17:07

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, bundan önceki girişimcilerin atadan görme işlere kalkıştığını ve bunların çoğunun 5 yıl geçmeden kapandığını bildirdi. Bunun önüne geçmek için bilinçli girişimci hareketi başlattıklarını ifade eden Yıldırım, ‘’Bundan böyle Ispartamızdaki girişimcilerimiz işiyle ilgili araştırma yapmadan o işe girmiyor. Yani işini sağlama alıyor. Bilinçli girişimcilik dönemi başladı’’ dedi.

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, ilimiz adına sevindirici bir gelişmeyi paylaştı. Isparta’da girişimcilik deseninin değiştiğini bildiren Yıldırım, ‘’Artık yeni girişimcilerimiz daha bilinçli’’ dedi. Eskiden atadan görme işler için girişimcilik faaliyetinde bulunulduğunu fakat bundan zarar görenlerin çok olmasından dolayı artık işlerin araştırılarak yapıldığına dikkat çeken Yıldırım şunları söyledi; ‘’Daha önceki girişimciliklerimiz babadan, atadan görülerek yapılıyordu. Bir mesleği öğrenmiş arkadaşımız bende bu meslekte iş kursam, patron olsam diyordu. Ama bir Pazar araştırması yapmıyor, bunun yapılabilirliğini değerlendirmeden işe atılıyor ve sonunda da yapılan istatistikler şunu gösteriyor; kurulan işletmelerin yüzde 50’den fazlası 5 yıl içinde kapanıyor. Bu oran Isparta için de geçerli.

‘’KAPANAN İŞLETMELERİN SAYISINI AZALTMAK İSTİYORUZ’’

Biz kapanan işletmelerin sayısının azalmasını istiyoruz. yaptığımız işbirliklerinde en başta uygulamalı girişimcilik eğitimleri veriyoruz. Uygulamalı eğitim sırasında girişimcimizin işiyle ilgili karşılaşabilecekleri zorlukları ve riskleri değerlendirmesini sağlıyoruz. Stratejik plan yapma ve planlı hareket etme yeteneğinin geliştirilmesini arzu ediyoruz. KOSGEB desteği ile kurulan işletmelerde geçtiğimiz 4 yıl içinde kapananlar oldu ama bu oran yüzde 5-10 civarındadır.  Şuanda 185 girişimcimize destek verir haldeyiz. Bunlardan zannediyorum 4 tanesi kapandı. Bu eğitimlerin faydasını yapılan girişimlerde ve işletmelerin hayatinin devam etmesinde görüyoruz.’’

DESTEKLERDEN EN FAZLA YARARLANAN İL ISPARTA

Öte yandan Türkiye genelinde KOSGEB desteklerinden en çok faydalanan ilin Isparta olduğunu da bildiren Yıldırım, ‘’Verdiğimiz desteklerimiz içerisinde girişimcilik destekleri çok önemli pay elde etmeye başladı. Daha önce ARGE İnovasyon ve genel destek programımız daha yüksek iken şimdi girişimcilik öne çıkmış durumda. Bunda da yaptığımız işbirliklerinin katkısı çok önemli. Isparta olarak illerin potansiyeli açısından KOSGEB’in desteklerinden en fazla yararlanan il Isparta. Bu başarı sadece müdürlüğümüzün başarısı değil. İşbirliği yaptığımız meslek kuruluşlarının ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının bunda payı çok. Dün arkadaşımız geldi. Destek verdiğimiz bir ARGE İnovasyon girişimcisi. Avrupa’da kalite ödülü olarak kozmetik alanında D’Rose markasıyla üretim yapan Fatma Köse altın madalya aldı. Geçtiğimiz ay Frankfurt’ta düzenlenen ödül töreninde kalite açısından ödüle layık görüldüler. Kalitelerinden ödün vermeden yeni işbirlikleriyle seri üretime geçmek istiyorlar’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 994 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...