Hedef; Aktif girişimci sayısını yüzde 50’ye çıkarmak

29 Ekim 2014 17:08

MÜSİAD ile KOSGEB önemli bir işbirliğine imza attı. Hedef; İlimizdeki aktif girişimci sayısını en az yüzde 50’ye çıkarmak. Yani belge alan girişimcilerin ticari hayata başlamasını sağlamak.

MÜSİAD İl Temsilcisi Mustafa Selim Özkutlu ile KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, yeni bir işbirliği için dün protokol imzaladı. İlimizde aktif girişimci sayını artırmaya yönelik yapılan işbirliği Isparta’yı gözde iller içine alacak. Amaçlarının 2023 ekonomik hedefleri doğrultusunda Isparta’nın ticaret ve ekonomisinin geliştirilmesi olduğunu belirten MÜSİAD İl Temsilcisi Özkutlu, ‘’Bu noktada KOSGEB ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz ilk girişimcilik eğitimin burada başlangıcını yapıyoruz. Eminim ki bu eğitim neticesinde yeni girişimcilerimiz ticaret sahasında yerlerini alacaklardır. Girişimcilik eğitiminin ilk olmasını önemsiyor, devamının da geleceğini düşünüyoruz. Girişimcilik eğitimleri başka yerlerde de düzenleniyor. Ama gerçekleşmesi yüzde 9 civarında. MÜSİAD olarak çıtamız en azından yarının üzerine çıkarmak şeklindedir. İlk eğitimin ardından mutlaka yenileri gelecektir. 30 kişilik bir eğitim olacak. Bunun 25’i Genç MÜSİAD, 5 kişi de MÜSİAD’dan olacak’’ dedi. 

‘’SERÜVENE MÜSİAD DA KATILDI’’

Öte yandan yeni bir işbirliğine başlayacaklarını duyuran KOSGEB İl Müdürü Yıldırım da ‘’MÜSİAD İl Temsilciliği ile protokol imzaladık. Bu protokolle hedefimiz girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, yeni girişimcilerin yetiştirilmesi ve başarılı işletmelerin kurulmasının sağlanması. Isparta’da 2010 yılında başlattığımız bu serüvene devam ediyoruz. 2010 yılında Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası ile bu işbirliklerine başladık. İŞKUR Müdürlüğü, Halk Bankası, Ticaret ve Sanayi Odası, BAKA ve diğer meslek kuruluşları, şuanda da MÜSİAD ile bu işbirliğine başlamış bulunuyoruz. Bu işbirliğinin devamının gelmesini umut ediyoruz. Çünkü onlar da iş dünyasının daha da kaliteli bireylerinin ortaya çıkması için çalışıyor ve öncülük yapıyorlar. Maksadımız işletmelerin hayatiyetinin daha da uzun olması ve bu konuda bilinçli girişimcilik yapılması.

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...