Uluborlu’da Cumhuriyet kutlaması

31 Ekim 2014 18:44

29 Ekim Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 91. yıldönümü münasebetiyle 28 Ekim 2014 Salı günü saat 13:00'de Uluborlu ilçesinde Cumhuriyet Meydanında Çelenk Sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma törenini müteakiben Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

29 Ekim 2014 Çarşamba günü Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde saat 10:00'da Cumhuriyet Meydanında öğrencilerimiz, ilçe halkımız ve protokolün toplanmasının ardından programa devam edildi.

İlçe Kaymakamı Adem Çelik, Garnizon Komutanı İhsan Çınar ve Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, öğrenciler ve halkın bayramını kutladılar. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Adem Çelik yaptı. Öğrencilerin seslendirdiği birbirinden güzel şiirlerin ardından Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümü münasebetiyle ilçemiz okullarında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edildi.

Kutlama etkinlikleri Çakır Hasan Ortaokulu bandosu eşliğinde resmi geçit töreni ile devam etti.

Programda Karamanda yaşanan maden faciası nedeniyle kutlama etkinlikleri yapılmadı, sadece resmi program yapıldı.

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...