Rektör İbicioğlu’ndan ‘Cumhuriyet’ kutlaması

31 Ekim 2014 18:50

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 91’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İbicioğlu’nun mesajı şöyle: “Milli Bayramlarımız ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünün, toplumumuzun birlikteliğinin coşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bir kez daha minnetle yâd edildiği manevi günlerdir.

Bu yıl Cumhuriyet’imizin 91. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. “Yurtta ve dünyada barış” sözüyle iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilen devletimiz, bundan sonraki siyasi ve sosyal hayatında da insanlık onur ve şerefine yakışır bir şekilde demokratik çizgide hızlı ve kararlı adımlarla ilerlemesini sürdürecek, Gazi M. Kemal’in ifadesiyle “İlelebet payidar olacaktır”.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet duygularımla anarım”.

Bu haber 542 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...