“Yanlış politikalar terörü çözmek yerine daha da cesaretlendirmiştir”

1 Kasım 2014 13:01

Saadet Partisi Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Esma Kutlu, dün parti binasında yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde yaşanan terör olayları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Ak Parti hükümetinin terörün çözümü konusunda yanlış politikalar yürüttüğünü ileri süren Kutlu, yanlış politikaların terörü çözmek yerine daha da cesaretlendirdiğini savundu.

Öte yandan maden ocağı facialarına da değinen Kutlu, iktidar mensuplarının yasa önerilerinin de iş kazalarının önüne geçemediğini kaydetti.

Kutlu, ayrıca teşkilat olarak 1 Kasım Cumartesi günü Halı Sarayı Düğün Salonunda gerçekleştirecekleri Aşure günü programına tüm Ispartalıları davet etti.

Kutlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyeti kurarken en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdi. Bugün de birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz ölçüde Cumhuriyet gerçek manasına kavuşacak, Türkiye; mutlu ve müreffeh insanlar ülkesi olacaktır.

“SİNSİ VE HAİN PLANLARA KARŞI UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ”

Son günlerde artan terör saldırıları coşkularımıza hüzün, bayramlarımıza gölge düşürmektedir. Teröre karşı verilecek en güzel cevap Cumhuriyetin kuruluşunda saklıdır. 91 yıl önce Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, bu ülkenin evlatları kol kola omuz omuza mücadele verdi. Cumhuriyeti kardeşlik ruhu üzerine inşa etti. Ülke olarak bugünde birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Terörizmin amacı kin ve nefret tohumları ekerek bu kardeşlik ruhunu bozmak ve birbirimize düşürmektir. Millet olarak bu sinsi ve hain plana uyanık olmak zorundayız. Çünkü olayların provoke edilmeye çalışıldığı bölgeler dikkate alındığında ülkemiz üzerinde tehlikeli bir oyun oynandığı açıktır. Bu sinsi ve alçak plana verilecek en güzel cevap inadına kardeşlik inadına birlik ve beraberlik olacaktır. Çünkü Türk ve Kürt kardeşliği bu topraklarda yeni yetişmiş bir filiz değil kökü bin yıllara dayanan köklü bir çınara dayanır. Bu kardeşliği kimsenin ama hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

“ÇÖZÜM SÜRECİ ADETA ÇÖZÜLME SÜRECİ OLMUŞTUR”

Ak Parti hükümeti terörün çözümü konusunda yanlış politikalar yürütmektedir. Yanlış politikalar terörü çözmek yerine daha da cesaretlendirmiştir. İki yılı aşkın süredir sihirli bir kelime gibi sürekli çözüm süreci ile yatıyor, çözüm süreci ile kalkıyoruz ama kimse ne içerdiğini bilmiyor. Çözüm süreci adeta çözülme süreci olmuştur. Çözüm süreci HDP ve İmralı ile değil, milletle yürütülmesi gerekmektedir. Hakkari’de 3 asker, Diyarbakır’da 1 asker ve Bitlis’te 1 köy korucusunun şehit edilmesini nefretle kınıyoruz. Bu hain saldırıları gerçekleştirenler, ipi dış güçlerin elinde olan kuklalardır. Amaçları milletimizin arasına kin ve nefret tohumları ekerek kardeş kavgası çıkarmaktır.

“İKTİDAR MENSUPLARININ YASA ÖNERİLERİ

İŞ KAZALARININ ÖNÜNE GEÇEMİYOR”

Geçtiğimiz günlerde Karaman’ın Ermenek İlçesinin Güneyyurt Beldesinde elim bir kaza yaşanmıştır. Maden Ocağında yaşanan su baskını sonucu 18 işçi mahsur kalmıştır ve halen kendilerine ulaşılamamıştır. İnşaallah ailelerine sağ salim kavuşurlar ve bunun için dua ediyoruz. Soma’da gerçekleşen 301 kişinin ölümüne sebep olan olay sonrasında İstanbul’da asansör faciası ve Karaman’da da benzer bir maden faciasının yaşanması; iş kazalarının ülkemizde halen önlemediğini gösteriyor. Sözde yasal düzenlemeler ve iktidar mensuplarının yasa önerileri HİÇBİRİ iş kazalarının önüne geçemiyor. Ölümcül iş kazalarında dünyada 3. Olan TÜRKİYE, Avrupa’da 1. Sırada yer alıyor. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın.

“MUHARREM AYI, CİĞERLERİMİZİ DAĞLAYAN

KERBELAYI HATIRLATAN AYDIR”

İnsanlık tarihinde pek çok önemli hadiseyi içinde barındıran, Müslümanların hayatında ayrı

bir yeri olan, vuslatıyla gönüllerde heyecan ve manevi bir atmosfer oluşturan, Muharrem ayı; Hicri yılın başlangıcı kameri ayların ilkidir.

Muharrem ayının onuncu gününe aşure günü  denilmiş ve insanlık tarihindeki

Peygamberlerin hayatlarında vuku bulan (Hz. Adem (as.)ın tevbesinin kabulu, Hz. İbrahim as.’ın Nemrutun ateşinden kurtulmaları, Hz. İsa (as.)ın  doğumu ve semaya yükseltilmesi, Hz. Nuh as.’ın tufandan kurtuluşu  gibi bir kısım hadiselerin bu güne tekabül etmesi, aşure gününe kutsiyet atfetmiştir.

Ve ayrıca muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbelayı hatırlatan aydır.

 Kerbela; Rasulümüzün “Cennet gençlerinin efendileri” sözüyle taltif ettiği, Hz. Ali ve

Hz. Fatıma’nın iki ciğer parelerinden biri Hz. Hüseyin Efendimizin ve yetmişten fazla mü’minin şehit edildiği yerdir.

Maalesef Ortadoğu da, başta Filistin, Suriye olmak üzere dünyanın birçok yerinde adeta

Kerbela tekrar yaşanıyor. Bu zulümlerin son bulması için Mevla’mıza dua ediyor, zalimleri lanetliyoruz . Muharrem ayında yaşadığımız aşure geleneğimiz kardeşliğin en güzel örneklerindendir. Aşure paylaşmanın ve birlikteliğin simgesidir. Aşure aşında bir araya gelen  farklı nimetlerin, aynı ortak tada katkı sağladıkları gibi, milletimiz; asırlardır birlikte yaşamanın gereği olarak sevinç ve tasayı, muhabbet ve meşakkati paylaşmaya devam  etmektedir.

AŞURE GÜNÜNE DAVET

Bu duygu ve düşüncelerle teşkilatımızın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure günü programımız 1 Kasım Cumartesi günü Halı Sarayı Düğün Salonunda saat 13.30’da gerçekleştirilecektir. Programımıza tüm halkımızı davet ediyor ve hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim.

Bu sabah Yalvaç Gelendost karayolunda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden tarım işçilerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz”.

Bu haber 757 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...