Profesyonel Apartman Yöneticiliği dönemi başladı

1 Kasım 2014 13:14

Apartman sakinleri arasında başlayan yönetici tartışmalarına profesyonel bir çözüm geldi. Anlaşamayan apartman sakinlerine yönelik başlatılan bu yeni uygulamada, dışarıdan biri yönetici oluyor. O kişi sanki apartmanda ikamet ediyormuş gibi sorunlarla ilgileniyor. Hem de cüzi bir ücrete.

Emlakçılar Birliği Başkanı ve aynı zamanda emlakçı olan Ömer Çobaner, Isparta’da yeni başlatılan Profesyonel Apartman Yöneticiliği hakkında bilgi verdi. Kömür ile ısınan apartmanlarda baş gösteren sorunlar nedeniyle sakinler arasında tartışmalar yaşandığını ve kimsenin yönetici olmak istemediğini bildiren Çobaner, bu sorunda yola çıkarak Profesyonel Apartman Yöneticiliği’ni başlattıklarını duyurdu.

İLİMİZDE ŞU ANDA 9 APARTMAN BU UYGULAMAYA GEÇTİ

Isparta’da şu anda 9 apartmanda bu uygulamanın başladığını ve herkesin halinden memnun olduğunu ifade eden Çobaner, sistem hakkında şunları söyledi; ‘’Son dönemde ilimizde apartman sakinleri arasında sorunlar çıkmaya başladı. Apartmanlarda insanların birbirleriyle yakıt parasından ya da yapılacak işlerden dolayı birbirlerine itimatları kalmadı. Bu konuda Ispartalı da yeni arayış içerisine girdi. Biz de bu konuda profesyonelce apartman yöneticiliği yapmaya çalışıyoruz. Elimizde şuanda 9 apartman var. Bu 9 apartmanın tüm merdiven temizliklerinin yapılmasından, aidatların toplanmasına kadar birçok hizmeti sunuyoruz. Verilmeyen aidatlar hakkında da bizim tarafımıza verilen yetkiyle avukata verilerek hukuki çerçevede bunların toplanmasına gayret ediyoruz. İnsanları birbirine düşürmeden bunları yapıyoruz.

‘’APARTMAN SAKİNLERİNİN SIHHATİNİ DÜŞÜNÜYORUZ’’

Bizi toplantıya çağırıyorlar. Aralarında karar veriyorlar. Karar defterine bu karar işleniyor. Aramızda 1 yıllık sözleşme imzalıyoruz. Onlar bize her konuda yetki veriyorlar. Biz içeriye giriyoruz. Apartmandaki insanların daha rahat ve sıhhatli yaşamaları için bir yönetici ne yapması gerekiyorsa onu yapıyoruz. Her günde o apartmana giderek baştan aşağıya bakıyoruz. Telefon numaralarımızı bırakıyoruz. Bir sorun olduğunda anında haber veriyorlar. Bir sorun olduğunda bizim sucu, elektrikçi, camcı, sıvacı gibi ustalarımız var. Onları arıyoruz ve en kısa zamanda sorunu çözmeye çalışıyoruz.

‘’DAİRE BAŞI 20-25  TL ÜCRET ALINIYOR’’

Daire bazında 10 daire ve üzeri aylık daire başı 25 TL, daire sayısı arttıkça en düşük 20 TL’ye bu işi yapıyoruz. Her yönetici hesabı düzgün veremediğinden veya insanların birbirlerine toplu yaşamda itimatlarının olmayışından yani kömürü şu fiyata mı aldı, gelen kömürün tonajı neydi, konularında insanların birbirlerine güvenleri kalmamış. Güven kalmayınca herkes zanlı durumuna düşüyor.

‘’KOMŞULUK ÖLDÜ’’

Şuanda apartmandaki insanlar birbirlerinin hasta olduğunu dahi bilmiyorlar. Isparta’daki bazı apartmanlarda saygı bile kalmamış. Komşuluk ölmüş. Bayramda bile birbirlerine gitmeyenler çok yoğunlukta. Bireysel kombiye geçenlerde de kırgınlıklar başlayacak. Önceden kömürle ısınanlar doğalgaza geçiyor. Bazı yerlerde alttaki, üstteki komşusu yakmıyor. Orta kalan 200 liralık gaz yakacağına şimdi 300 liralık yakıyor. Bu da sorun olabilecek bir konu.

‘’BU İŞ SEKTÖR HALİNE GELECEK’’

Profesyonel apartman yöneticiliği Isparta’da oturacak. Bu bir meslek haline gelecek. Şuanda İstanbul ve Ankara’da bu işi yapan büyük firmalar var.

 

Bu haber 1655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...