GAYRİMENKULUN AÇIK ARTIRMA İLANI

17 Ekim 2012 17:36

GAYRİMENKULUN AÇIK ARTTIRMA İLANI
1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
Dosya No: 2012/3130 Esas
Bir ipotekten dolayı satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli
özellikleri" TAPU KAYDI Isparta İli Merkez İlçesi Pirimehmet Mahallesinde Tapunun cilt 12, Sayfa 1093, Ada 358, Parsel 1'de kayıtlı, 322,75 m2 Yüzölçümlü, Altı katlı kargir işhanı ana taşınmaz nitelikli, 5.kat, 60 bağımsız bölümlü, 24/3230 arsa paylı Dükkan nitelikli taşınmazdaki borçlunun tam hissesi
İMAR DURUMU : Isparta Belediye Başkanlığı'nın cevabi yazısında gayrimenkulun imar planı içersinde ticari alanda bitişik nizam 7 kat yapılaşmaya müsait olduğu bildirilmiştir. ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz Piri Mehmet Mah. Cumhuriyet Cad. Tevfik Yaşar Pasajı Kat.5 No:60 Isparta adresinde dükkan vasıflı olup tek açık cephesi kat koridoruna bakan batı cephesi olup girişte bu cephedendir. Giriş cephesi demir doğramalı ve camlıdır. Zemini seramik kaplı, tavanı plastik badanalı, duvarları duvar kağıdı kaplı, 13,50 M2 yüzölçümlüdür. Taşınmaz 34 yıllık, kaloriferli, asansörlü, alt yapı hizmetlerinden yararlanmaktadır. Borçlunun tam hissesi dükkan ve arsa payı toplamı 22.287,52 TLdir.
Muammen Değeri: 22.287,52 TL
Satış Şartları :
1 - Satış 17.12.2012 günü 10.00/10.10 saatleri arasında ESKİ ADLİYE BAHÇESİ İCRALAR MEZAT SALONU nda açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 27.12.2012 günü aynı saate ve aynı yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımıdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2 - Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verebilir, ihale pulu, tapu alım harç ve masrafları tahliye masrafları ile KDV alıcıya aittir. Birikmiş vergiler tellaliye satış bedelinden ödenir.
3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lâzımdır. Aksi taktirde haklarını tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133
üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve
kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan Dairemizce kendilerinden tahsil edilecektir.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri
verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları,
başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları
ile satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara İİK127 naddesi gereği tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.
(HKm.126)
(*) İlgililer tabrine irtifak hakkı sahipleride dahildir.
(V:1145)

Bu haber 1299 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...