‘’Mültecilere çalışma izni verildi, ama başvuran yok’’

4 Kasım 2014 13:58

El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, kadına ve çocuğa yönelik şiddette Isparta’nın ön sıralarda olmasına anlam veremediğini belirterek, ‘’Bu kadar küçük bir şehirde bu tür olayların olması çok ürkütücü’’ dedi.

El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, ilimizdeki kadın ve çocuğa yönelik şiddetin boyutlarına dikkat çekti. Isparta’da kadına şiddetin çok yüksek olduğunu ileri süren Aydın, bu konuda Avrupa Birliği Projesi ürettiklerini ancak 1 puanla başaramadıklarını açıkladı. Daha önce bir AB projesi kazanmadıkları için yeni projelerinin geri döndüğünü ifade eden Aydın, ‘’Ayrıca Isparta; çocuğa şiddet ve boşanmalarda 2’inci sırada. Böyle küçük bir şehirde bu tür olayların olması çok ürkütücü. Ben şaşıyorum. Mahalle annelerinin bu olaylarda çok etkili olacağını düşünüyorum’’ dedi.

‘’MÜLTECİLERE ÇALIŞMA İZNİ VERİLDİ’’

Öte yandan yeni bir gelişmeyi paylaşan Aydın, mültecilere çalışma izni verildiğini duyurdu. Isparta’da 1010 mülteci bayan bulunduğunu açıklayan Aydın, ‘’150-200 aileye yakın da mülteci var. Sadece devletten aylık 220 lira yardım alıyorlar. Zannediyorum son yasayla çalışmalarına izin verildi ama Isparta’da başvuran olduğunu duymadım. Bayanların istihdamıyla ilgili bir projemiz var. Umarım bu projeye hayata geçer. Isparta’nın el sanatlarında ürettikleri ürünlerin satışa sunulmasıyla ilgili bir proje hazırladık’’ diye konuştu.

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...