Tarımsal Araştırma İstasyonlarının Bölge Grup Toplantısı MARİM’de yapıldı

5 Kasım 2014 14:50

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Bölge Grup Toplantılarından 2014 yılına ait ikincisi 30 Ekim Perşembe günü Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde (MARİM)yapıldı.

Toplantıya Antalya, Burdur, Denizli, Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile Araştırma Enstitü ve istasyonları temsilcileri, Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk ŞÖLEN, Burdur İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ş.Fırat ERKAL katıldı. Toplantının açılışında MARİM Müdürü İsa EREN; Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü tanıtan sunusunu yaptı. Daha sonra yaptığı konuşmada bu toplantıların amacının araştırma enstitü ve istasyonları tarafından yürütülen araştırma projelerinin sonuçlarının ve tescil ettirilen çeşitlerin çiftçilerimize ulaştırılması olduğunu ve bu sebeple bu toplantıların önemine değindi.

Toplantıda MARİM araştırma personellerinden Zir.Yük.Müh. Atakan GÜNEYLİ, Ilıman İklim Meyvelerinde Hasat ve Hasat Kriterleri konulu sunusunu yaptı. Ardından Zir.Yük.Müh. Özgür ÇALHAN Kontrollü ve Dinamik Kontrollü Atmosferde Depolamanın Meyveler Üzerindeki Etkileri isimli çalışmasını sundu.

Toplantı, konu ile ilgili katkı ve yorumlar ile İl Müdürlüklerinin sorunlarının belirlenip bir sonraki toplantı gündeminin oluşturulmasına karar verilerek sona erdi. Toplantıya katılan paydaşlar daha sonra Gülbudak Tarım İşletmelerinin Depo ve Paketleme Tesislerine yapılan teknik geziye katıldı

 

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...