Üretime yönelik işbirliği sözü

5 Kasım 2014 14:58

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD) yönetim kurulu üyeleri ile Cumartesi günü kahvaltıda bir araya geldi. Isparta sorunlarının ön plana alındığı toplantıda üretime yönelik yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. İki saat süren görüşmede yönetim kurulu üyeleri yatırıma yönelik yapılacak her türlü adımda Belediye Başkanı Günaydın’ın arkasında olacaklarını dile getirdiler.

IGİAD Başkanı Mehmet Gökdoğan, kahvaltı öncesi yaptığı konuşmasında Günaydın’a yaptıkları davete katıldığından dolayı teşekkür ederken, yönetim kurulu üyelerini de tek tek tanıtmayı ihmal etmedi. Isparta’da yatırım yapmak için istimlak sorunu yaşadıklarını dile getiren Gökdoğan, bu konuda Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’dan destek istediler.

Günaydın, “çok üzülerek ifade etmek isterim ki Isparta olarak büyük bir tüketici topluluğu haline geldik. Yapılan bütün yatırımlar tüketime yönelik yapılan yatırımlardır. Üretime yönelik tek tük yatırılar göze çarpmaktadır. Üretime mutlaka önem vermek zorundayız. Isparta Belediyesi olarak Petek Sanayinin yanına yeni bir sanayi daha yapmayı hedefliyoruz. Tabi bu hedefimiz sizlerin gayreti ve isteği doğrultusunda devam edecek ve hızla sonuçlanacaktır. Mutlaka üretime yönelik yatırımlarınızı burada değerlendirebilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde bir prüje çalışmamdan bahsetmiştim. Gül akredite merkezi kuracağız diye. Bu kuracağımız merkez ile gül imalatçılarımız gönül rahatlığı ile dünyanın bütün ülkelerine rahatlıkla satışı gerçekleştireceklerdir. Yapacağımız bu akredite merkezimizi 350 bin metre karelik bir alanın ortasına kuracağız. Etrafına da gül imalatı ile uğraşan arkadaşlarımıza işyeri açarak onların dünya piyasasına rahatlıkla açılmalarını sağlayacağız” dedi.

Günaydın toplantıda yapılacak olan yeni otogar’a da değinerek, bölgenin en modern otogarına sahip olunacağını bu şekilde ulaşım noktasındaki sorunun da kökten çözüleceğini ifade etti.

Yönetim kurulu üyeleri ile sohbet eden günaydın yerel sorunları hakkında da bilgi alarak belediye olarak her zaman sorunların çözümü için destekçi olacağını dile getirdi.

 

Bu haber 945 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...