Kermes için Belediye’den düzenli yer istedi

5 Kasım 2014 14:59

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Canan Aydın, dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla düzenlenen kermesler için Belediye’den çarşı merkezinde düzenli yer istedi. Aydın, Kültür sineması fuayesinin buna uygun olduğunu bildirdi. Ancak Günaydın buranın kullanıldığını bildirdi.

Belediye Meclis Üyesi Canan Aydın, dar gelirli vatandaşların maddi sorununu çözmeye yönelik düzenledikleri kermes için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan düzenli yer istedi. Şu anda böylesi gerekli bir çalışma için çağın gereklerine uygun bir yer bulunmadığını ifade eden Aydın, ‘’Isparta’da kültürel değerlerimiz ve el sanatları bakımından zengin faaliyetler sürdürülmekte. Bu faaliyetlere aktarılması ve dar gelirli vatandaşların maddi sorunlarına çözüm bulunması amacıyla zaman zaman sivil toplum kuruluşları aracılığıyla kermesler düzenleniyor. Elde edilen gelirlerde bir nebze de olsa yaraların sarılmasına vesile oluyor. Ancak böylesi yararlı ve toplumsal menfaatin gözetildiği bu faaliyetler için ne yazık ki çağın gereklerine uygun satış şartlarının düzgün olduğu bir mekan yok. Böyle bir mekanın belediye tarafından belirlenmesi ve sürekli olarak alan olarak tahsis edilmesini talep ediyorum. Kültür Sineması Fuaye alanı uygun olabilir’’ dedi.

‘’BİZ DE YER ARIYORUZ’’

Başkan Günaydın ise ‘’Belediye olarak biz  de oymacılık, sanat, kültür konusunda Türkiye’yi aşan bir duruma geldik. Ancak bunları sergilemek için çarşıda biz de yer arıyoruz ama maalesef yok.  Fuaye alanı devamlı çalışan bir yer. Arkadaşlarımız orayı incelesinler’’ dedi.

 

Bu haber 968 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...