Rus heyete, Antalya’nın sağlık turizmi tanıtıldı

5 Kasım 2014 18:24

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), ilgili kamu ile özel kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde; Rusya’dan sağlık sektörüyle ilgili medya mensupları, tur operatörleri ve klinik sahiplerinden oluşan heyete Antalya’yı tanıttı. Antalya Vali Yardımcısı Recep YÜKSEL’in kabul edip bilgilendirdiği Rus heyet, Antalya’nın kamu ve özel sağlık kuruluşları gezip sağlık sektörünün potansiyelini yerinde gördü. Her hastanede farklı farklı alanlardaki uzmanlığa ve teknolojik altyapıya tanık olduklarını belirten Rus heyet üyeleri; yüz nakli yapılan dünyada 5 ülkeden birinin Türkiye olduğunu ve ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer ÖZKAN ve hastası Uğur ACAR ile biraraya gelmelerinin kendilerini çok etkilediğini ve Antalya’nın Rusya’da gönül rahatlığıyla önerilebilecek bir yer olduğuna şahit olduklarını belirtti.

Turizmin yıla yayılması hedefinde ‘Antalya’nın deniz-kum-güneş dışında sağlık turizminde de kalitesi ve fiyatı ile marka olabilmesi’ için çalışmalarını sürdüren BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Moskova Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile birlikte, Antalya Valiliği’nin önderliğinde sektörün aktörlerinin desteğiyle Rusya’ya yönelik gerçekleştirdiği tanıtım programını tamamladı. Sürekli sektörlerin aktörleriyle hareket eden BAKA’nın koordinasyonundaki programda Rus Heyet üyeleri, Antalya Vali Yardımcısı Recep YÜKSEL tarafından kabul edilip bilgilendirildi.

Antalya ve bölgenin turizm potansiyeli ile ilgili bilgiler veren Vali Yardımcısı YÜKSEL, “Antalya, sağlık turizminde iddialı bir kent. Antalya'daki kamu ve özel hastaneleri, fiziki ve teknolojik bakımdan sağlık turizmine hazır. Antalya'daki kamu ve özel hastaneleri, fiziki ve teknolojik bakımdan sağlık turizmine hazır. Hastanelerimizde Rusça bilen elemanlar bulunuyor. Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin kalitesinin diğer ülkelere göre oldukça iyi. Tedavi olmak için Avrupa ülkelerini tercih eden ve yüksek ücret ödeyen Rus misafirleri Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi.

Crowne Plaza Antalya’nın ev sahipliğinde kahvaltılı toplantıda ise Rus heyet üyeleri ile sağlık turizmi sektörünün aktörleri tanıştı ve bilgi alışverişinde bulundu. Program boyunca kamu ve özel hastaneleri ziyaret eden Rus heyet üyeleri, hastanelerin yöneticilerinden verilen sağlık hizmetleri, teknolojik altyapı, yapılan ameliyat ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler aldı.

‘YÜZ NAKLİNDE 3 ÜLKEDEN BİRİ TÜRKİYE’

Antalya Rehberler Odası’ndan Vedat ÖZÇELİK, BAKA’dan Antalya YDO Koordinatörü Alaattin ÖZYÜREK, uzmanlar Saadettin DİKMEN ve Osman Erol SARAYDERE’nin eşlik ettiği Rus heyet, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret etti. Türkiye’nin ilk yüz naklini yapan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer ÖZKAN, Rus heyet üyeleri ile biraraya geldi. Dünyada yüz nakli yapan 5 ve devam ettiren 3 ülkeden birinin Türkiye ve ilk yüz naklinin de Akdeniz Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bilgisini veren Prof.Dr ÖZKAN, “Antalya’nın, dünyada sağlık sorunlarına kaliteli bir şekilde karşılık bulabileceğiniz şehir” dedi. Bebekken evde çıkan yangında yüzünü kaybeden ve Türkiye’nin ilk yüz nakliyle sağlığına kavuşan Uğur ACAR ise, “35 günlükken evde çıkan yangında yüzüm yandı. Ameliyat sonrası sağlığıma kavuştum şu an aranızdayım” dedi. Rus heyet, başarılı yüz nakli ve diğer operasyonlar konusundaki başarısı karşısında hayran kaldıklarını söyledi.  Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan TAŞ ve ekibi, Rus heyete Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kamu hastaneleri hakkında ayrıntılı sunum yaptı. Medstar Antalya Hastanesi Medikal Direktörü Adnan İÇLİ, sunumu sonrasında servisleri gezdirdi, onkoloji tedavisi için yeni alınan cihazları heyet üyelerine gösterdi. Medical Park Antalya Hastanesi Başhekimi Şerif KÖKSAL ile Yardımcısı Reşit AĞAR da, Rus heyete bilgi vererek, kemik ilgi nakli ile organ nakli konularına önem verdiklerini ve 29 hastanesi bulunan Medical Park’ın dünyanın en büyük 5. hastane zinciri olduğuna dikkat çekti.

YABANCI HASTALARA YÖNELİK ÖZEL HİZMETLER DİKKAT ÇEKTİ

Klinik sahipleri, tur operatörleri ve medya mensuplarından oluşan Rus heyet, Memorial Antalya Hastanesi ile ilgili Medikal Direktör Dr. Sevim ŞUEKİNCİ’den bilgi aldı. Hastanenin verdiği sağlık hizmetlerinin yanısıra Rus heyet üyeleri; ayda 30, yılda ortalama 400 Rus hastanın tedavi için Memorial’a gelmesi ve damak tadına yönelik yemek için de Rus aşçının hastanede çalışıyor olması heyet üyelerinin ilgisini çekti.

Dünya Göz Hastanesi’nde de Başhekim Op.Dr. Hakan SİVRİKAYA ve Hastane Müdürü Zafer AKGÜNDÜZ, Rus heyete, ameliyatlar, tedaviler ile hizmetler hakkında sunum yaptı. Hastaneyi gezen ve Hristiyanlar, Yahudiler, Müslümanlar için ayrılan ibadethaneleri görünce hayranlıklarını ifade eden Rus heyeti üyeleri, Başhekim Op.Dr. SİVRİKAYA tarafından ayrıntılı göz muayenesi de oldu.

Antalya OFM Hastanesi’nde de Medikal Direktör Ahmet ARSLANTAŞ ve Yardımcısı Cem MUTLU, akıllı otomasyon sistemleri hakkında bilgi verdikleri Rus heyete, çocuk dostu hastanenin doğum, yoğun bakım ve diğer servislerini gezdirdi. 2000’de kurulan bölgenin ilk özel tüp bebek merkezi olan Antalya IVM’de Rus heyete, infertilite hastalarına en kolay ve en az yıpranacakları yollarla sağlıklı çocuğa sahip olmaları amacıyla sürdürülen çalışmaları anlattı. Rus heyet, Anadolu Hastanesi, Klinik Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği ile bir detoks merkezini de gezdi.

Rus heyet, Kaleiçi ve Perge Antik Kenti’ni gezdi, şehir merkezinde alışveriş yaptı. BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği’nin tanıtım turuna katılım için hazırladığı teşekkür belgelerini Nirvana Lagoon Villas Suites&Spa Otel Genel Müdürü Ali BALABAN program boyunca özel misafirleri olarak ağırladığı Rus heyet üyelerine verdi.

‘GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ÖNERİLEBİLECEK YER OLDUĞUNA ŞAHİT OLDUK’

Ülkelerine dönmek üzere Antalya’dan ayrılmadan önce sağlık turizmi için gerçekleşen tanıtım programını değerlendiren Rus heyet üyelerinden klinik sahibi Dzhamil İBRAGİMOV, “Tanıtım gezisi daha fazla beklentim olmasına rağmen program dolu ve güzel geçti. Antalya’nın sadece tatil için değil tedavi için de Rus vatandaşlarına gönül rahatlığıyla önerilebilecek yer olduğunu şahit olduk” dedi.

‘Meditsinskiy Vestnik’ gazetesinden Galina KHLYSTOVA ise, 6 günlük Fam-Trip (tanıtım turu) sonrasındaki değerlendirmesinde; “Antalya’nın kliniklere gerek kalmadan havası, güneşi ve denizi ile zaten doğal tedavi merkezi olduğuna tanık olduk. Profesyonel Avrupa standartlarında klinik ve hastaneleriyle sağlık turizminde iddialı olduğunu memnuniyetle gördük. Ayrıca ziyaretlerin her hastanede farklı farklı alanlarda uzmanlık gerektiren çalışmalarını yerinde tanık olduk. Sadece tedavi değil rehabilite olmak için gerekli olan her türlü şartın mevcut olduğunu gördük. Ülkemizde her türlü tanıtımı ve tavsiyemizi yapacağız” diye konuştu.

Medya mensupları, klinik sahipleri ve tur operatörlerinden oluşan Rus heyetten İnterfax Enformasyon Ajansı’ndan Tatyana AKİMOVA ise, şu değerlendirmeyi yaptı: “Arkadaşımın fikirlerine sonuna kadar katılıyorum. Antalya’ya tedavi için değil tatil yapmak, sağlıklı kalmak, sağlıklı olmak için gelmek istiyorum. Sağlıcakla kalın.”

BAKA’nın koordinasyonunda; Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık İl Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, KETOB, Antalya Sağlık Turizm Derneği ANSAT, Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği SAYD, Antalya Rehberler Odası, özel hastaneler ve kliniklerin katkılarıyla gerçekleştirilen program 6 gün sürdü. Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa’nın konaklama, Termessos Turizm ile Kesit Travel’ın ulaşım sponsorluğunda gerçekleştirilen Rus Sağlık Turizmi Fam-Trip programına; Moskova Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin tespit ettiği ‘www.tourout.ru’ sitesi ve ‘5 Yıldız’ dergisinden Tatiana BELONOZHKİNA, İnterfax Enformasyon Ajansı’ndan Tatyana AKİMOVA, ‘Meditsinskiy Vestnik’ dergisinden Galina KHLYSTOVA, klinik sahipleri doktorlar Dzhamil İBRAGİMOV, Mais SAFARALİEV, Teymur KULİEV ve Gulnara KULİEVA ile tur operatörleri Roman Kononov, İrina Obraztsova ve Tatyana Korshikova katıldı.

Bu haber 912 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...