Panel üretimi yapacaklar

5 Kasım 2014 18:29

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, güneş enerjisiyle ilgili bir yatırım hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. Şenol, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yerlerinde panel üretimi yapabileceklerini, bu konuda Çinli bir firmayla görüşme halinde olduklarını duyurdu.

IYAŞ Yönetimi Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, kendi enerji masraflarından yola çıkarak yeni bir yatırıma imza atacaklarını duyurdu. Enerji sektörüne girmeyi düşündüklerini belirten Şenol, “Bizim şuanda AVM’ler toplamında ve müesseslerimizde aylık yaklaşık 300 bin TL gibi bir enerji giderimiz var. Bu yılda 3 milyon 600 bin TL gibi bir rakam yapıyor. 1 megawattlık bir güneş enerjisi sistemi kurduğunuz da 1 milyon Avro civarında yapıyor. Bu da 3 milyon TL’ye tekabül ediyor. Biz bunun hesabı içerisindeyiz. Enerji sektörüne gireceğiz.

“ÇİNLİ BİR FİRMAYLA GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Güneş enerjisiyle ilgili bir yatırım yapacağız. Çin’den gelen bir ekiple görüşmelerimiz var.  Güneş enerjisi sistemlerinin üretim noktasında et entegre tesisini satarken, sattığımız firmadan 5 bin m2 kapalı alanda 10 bin m2 bir yer almıştık. Bu yer OSB’de bulunuyor. O tesiste belki panel üretimi gibi bir düşüncemiz var. Zaten geleceğin en önemli sektörlerinden birisi enerji” şeklinde konuştu.

Bu haber 917 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...