CHP’de Milletvekili adayını üyeler seçecek

5 Kasım 2014 18:31

CHP, genel seçimler öncesi üye bazında ön seçim yapma kararı aldı. Yaklaşık 3000 üye Isparta’da ilk kez milletvekili adayını kendisi belirleyecek. Ancak oyu, 2014 Ağustos ayına kadar üye olanlar kullanabilecek. Sıralamayı da oylar belirleyecek.

CHP, Isparta’da tarihi bir karara imza attı. İl Başkanı Vedat Şenol, genel seçimlere üyelerin belirlediği milletvekili adaylarıyla gireceklerini açıkladı. Aldıkları bu kararı birkaç gün içinde genel merkeze göndereceklerini bildiren Şenol, genel merkezin Isparta gibi illerde bu uygulamaya sıcak baktığını ifade etti. Üye bazında ön seçimin detaylarını aktaran Şenol, şunları söyledi;

“DAHA ÖNCE BU KONU ETRAFINDA TOPLANDIK”

“CHP, Isparta’da örgüt olarak milletvekilliği seçimlerinde üye bazında ön seçim yapma kararını almıştır. Geçen haftalarda Eğirdir’de ilçe başkanları, belediye başkanları ve il genel meclisi üyeleriyle bir toplantı düzenlemiştik. Genel merkeze resmi yazı gönderme konusunda karar aldık. Kararımız önümüzdeki genel seçimlerinde üyelerin oy kullanmasıyla oluşacak bir sıralama fikrinde birleştik.

“İKTİDARA GİDEN YOLDA EN ÖNEMLİ ADIMI ATTIK”

CHP’nin milletvekilliği kazanma ihtimalinin olduğu illerde, genel başkanın kontenjanı hariç, ön seçim yapılması konusunda fikir alışveriş yapıyorduk. İl başkanları, ilçe örgütlerinin çoğunda bu hava var. CHP’nin iktidara giden yolda belki en önemli katalizör katkıyı bu yapacak. Ön seçimde oy kullanma şekli şöyle olacak; Yargıtay Başsavcılığı’nda yılsonu itibariyle kaydı olan üyeler oy kullanabilecek. Şuanda acilen üye olanlar oy kullanamayacaklar. Çünkü Yargıtay’a gidiş süreci 6 ayı buluyor. 2014 yılının Ağustos ayına kadar üye olanlar oy kullanabilecek.

“AĞUSTOS AYINA KADAR ÜYE OLANLAR VE

AİDATLARINI YATIRANLAR OY KULLANABİLECEK”

Isparta’da CHP’nin yaklaşık 3 bin üyesi var. Bunun 1400’ü merkezde diğerleri ilçelerde.

Ön seçim aidatlarını ödemiş, Yargıtay Başsavcılığı’ndan onaylı üyelerin il ve ilçe kongrelerinde olduğu gibi YSK’nın görevlendirileceği görevlinin denetiminde olacak. 12 TL aidatını yatırmayanlar kullanamayacak. Üyelerimizin büyük çoğunluğu oy kullanmaya gelir.

Genel merkez ön seçim sürecini belirleyecek. Aday adayları için bir yol haritası çizilecek. Bu harita içerisinde aday adaylara 30-45 gün içerisinde üye bazında çalışma yapma imkânı verilecek.

“NADASA BIRAKILMIŞ TARLANIN SÜRÜLMESİ GİBİ”

Genel merkez bu talebe sıcak bakıyor. Milletvekilimiz Ali Haydar Bey de Isparta’da ön seçim olması konusunda fikir bildirdi. CHP’nin üye bazında ön seçim yapması genel seçimlere de büyük bir hazırlık. Nadasa bırakılmış tarlanın sürülmesi gibi.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Genel merkez resmi prosedürü belirledikten sonra il yönetimi illerde adaylık sürecini açıyor. Aday olmak isteyenler başvuruyorlar. Sonra adaylar üye bazında propaganda yapıyor. Sonra sandık konuyor. Oy kullanmada üye o ilin milletvekili sayısının en az yarısını en fazla tamamını işaretleyebiliyor. Isparta’da bir üye en az 2 en fazla 4 adaya oy verebilecek. En çok oy alan birinci sırada olacak. Diğerleri de oya göre sıralanacak.”

 

 

Bu haber 956 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...