"Hiçbir Şeyin Üzeri Örtülmeyecektir"

7 Kasım 2014 18:42

AK Parti Milletvekili Recep Özel, "Kim yanlış yaptıysa, kim teftişte var olmayan işleri var gibi göstermişse onun Allah belasını versin, üzerine sonuna kadar gidilecektir." dedi.

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, maden kazalarına ilişkin, "Kim yanlış yaptıysa, kim teftişte var olmayan işleri var gibi göstermişse onun Allah belasını versin, üzerine sonuna kadar gidilecektir. Hiçbir şeyin üzeri de örtülmeyecektir" dedi.

Genel Kurul'da AK Parti'nin grup önerisiyle Yükseköğretim Personel Kanunu'nda değişiklik yapan kanun tasarısı, Türkiye ile Macaristan Arasında Kültür Merkezlerinin Kuruluşu, İşleyişi ve Faaliyetleri Hakkında Anlaşmanın Onaylanmasını Uygun Bulan Tasarısı, İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu Tasarısı, Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Kanunun Tasarısı ile bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulan kanun tasarıları ile bazı uluslararası sözleşmeleri onaylayan kanun tasarıları gündemin ön sıralarına çekildi.

Öneri üzerine söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Ak Parti'nin aşağı yukarı her gün bu tür değişiklik yapan bir grup önerisiyle geldiğini belirterek, "Her işte olduğu gibi Meclis'in çalışması konusunda da bir planları yok" diye konuştu.

Maden kazalarına değinen Akar, kömür madenlerinde çalışanların hayatlarını kaybettiğini, mahsur kaldıklarını söyledi. Akar, "12 yıldır iktidarsınız 12 yıldır sürekli maden kazalarını konuşuyoruz. Hepimiz birer madenci olmaya başladık" dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel de maden kazalarını kastederek, "Hepimizin yüreği acıyor. 12 yıldan beri de iktidarız bunun sorumluluğunu da elbetteki taşıyoruz. Kim yanlış yaptıysa, kim teftişte var olmayan işleri var gibi göstermişse onun Allah belasını versin, üzerine sonuna kadar gidilecektir. Hiçbir şeyin üzeri de örtülmeyecektir. Ama gelip buradan ölümler üzerinden siyaset yapmak, siyaset devşirmek, nemalanmaya çalışmak.." şeklinde konuştu.

Sataşma nedeniyle yeniden söz alan Akar, "Öldüklerinde koşa koşa gidiyorlar madenlere ama ölmeden kimse gitmiyor değil mi? Kozlu'da, Afşin'de, Elbistan'da, Soma'da, Ermenek'te söyledik. Söylemeye de devam ediyoruz. Ama sizin bakanınız sadece şikayet ediyor" karşılığını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da bugün su altında kömür çıkarmak için toprak altına girenlerin şehit mertebesinde olduğunu dile getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de "Bazı Ölüm Cezalarının Yerine Getirilmesi Hakkındaki Kanunların Yürürlükten Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi"nin  doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesi üzerine söz aldı.

Öztürk, teklifle, 12 Eylül 1980 darbe sürecinde darbecilerden kuvvet ve güç alarak, olağanüstü hukuk kurallarını uygulayarak, hukuksuzluğu egemen kılarak hızlıca idam kararları veren mahkemenin kararlarının TBMM'de onaylanmasına ilişkin kanunların yürürlükten kaldırılmasını istediğini ifade etti.

Öztürk'ün önergesi kabul edilmedi.

Bu haber 894 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...