İlk çalışma Prof. Dr. Hasan Gürbüz Parkı altı

7 Kasım 2014 18:57

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Halı Sarayı’nın altı, Belediye’nin altı ve Prof. Dr. Hasan Gürbüz Parkı’nın bir kısım altına yapılacak olan otopark için çalışmalara başladı. 200 araçlık kapasiteye sahip olacak olan otoparkın 5 ayda bitirilmesi planlanıyor.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, halkın yoğun şikâyet ettiği otopark konusuna el attı. 4 dev otopark projesi yapacak olan Günaydın ilk çalışmayı dün belediye önündeki Prof. Dr. Hasan Gürbüz Parkı altında başlattı. 200 araç kapasitesine sahip olacak olan otoparkta son teknoloji kullanılacak ve özellikle Mimar Sinan Caddesi’ndeki araç parkı sorunu ortadan kaldıracak.

“ŞEHRİN ÜSTÜNÜ BOZMAK İSTEMİYORUZ”

Otoparkın belediyenin önündeki ağaçları koruyarak ve bir geçit yardımıyla yolun altına yapılacağını belirten Günaydın, “Burası otopark zincirimizin ilki olacak. Bundan sonra 3 otopark daha yapacağız. Burası halkın rahatça kullanacağını bir yer olacak. Aynı zamanda burası stratejik bir öneme de sahip. Şehircilik ve otopark sorunu çözümü açısından önemli bir yer. Şehrin üstünü bozmadan altlarını değerlendireceğiz” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ ARAZİSİNDEN ELDE EDİLEN

GELİR OTOPARKLARDA KULLANILACAK

Öte yandan Şehir Hastanesi arazisi içinde belediye ait olan yerlerin parasının gelmesiyle birlikte işlerinin daha da kolaylaştığını ifadeden Günaydın, “Belediyenin altı, Halı Sarayı’nın altı ve Hasan Gürbüz Parkı’nın yarıya yakınının altına otopark yapılacak. 26 Eylül’de ihalesi yapılmıştı. Resmi anlaşmamız 8 ay ama benim bitirme planım 5 ay” dedi.

İKİNCİ OLARAK GÖKKUBBE FUAR ALANI OTOPARKI YAPILACAK

Öte yandan ikinci otopark çalışmalarının Gökkubbe Fuar alanında olacağını bildiren Günaydın, “Arkasından da İl Özel İdare arkasındaki alanın yapımına geçeceğiz. Maalesef İl Özel İdare binasının alanını alamadık. Ama arkasındaki projeyi oraya uygun yaptık. Aldığımızda da arkadaki projeye ekleme durumu olacak. Şuanda alsaydık çok daha kolay olacaktı. O konudaki yaklaşımlar hiçbir zaman bizimki gibi olmuyor. Tekrar Valimizle görüşeceğim. Ayrıca İl Genel Meclisi toplantısına gideceğim. Birkaç yıl önce gittim orada bu projeleri açıklamıştım. Şimdi o projeleri uyguluyorum. Burayı yıkın, üstü yeşil saha olsun demiştim. 3 yıl da ancak bilgi reformu gelişebildi. Şimdi herkes orayı sevdi. Yine oranın üstü aynen böyle olacak fakat altına otopark yapacağız. O bölgeye peyderpey 10 milyona yakın para harcadık. Geç de olsa buradaki amacımıza ulaşıyoruz. 4 kat yerin altına ineceğiz. 8 asansör olacak. Çok modern bir yer olacak’’ diye konuştu.

 

Bu haber 1056 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...