Y.Bademli ile Balçova belediyeleri kardeş oldu

8 Kasım 2014 13:52

Balçova Belediyesi ile Yenişarbademli Belediyeleri kardeş belediye ilan edildi. 1954 yılında belediyecilik olan Yenişarbademli 1963 yılında belediyelik olan İzmir’in Balçova ilçesi kardeş belediye kararları tescillendi.

Dün Yenişarbademli’ye 16 kişilik ekibiyle gelen Balçova belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya halkın katılımıyla da gerçekleşen bir protokolla imza töreniyle birbirlerini kardeş belediye ilan ettiler.

Yenişarbademli’nin tarihsel ve jeolojik yapısından söz eden Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem ilçenin Hitit, Roma ve Selçuklu dönemlerine dayandığı Çevre Bakanlığının tesciliyle 51 adet yaylası, eksi 10 derecelik pınargözü mağarasından söz etti.

Konukları önce belediye binasında ağırlayan  Erdem yemek programı ve ardından ilçe meydanında halkın katılıyla gerçekleştirdiği imza töreni ve sauna açılışı ile birlikte protokol konuşmalarına geçildi.

Nüfusu 87 bin olan Balçova belediyesinin başkanı alkış ve tezahüratlarla  ağabey belediye ilan edildi. İzmir’den sekiz leptop, sekiz projeksiyon getiren başkan Çalkaya cihazların daha sonra Milli Eğitime teslim edilmesi üzere başkan Mustafa Erdem’e teslim edildi.

Balçova Belediye Başkanı daha önceleri termal tesisleri genel müdürlüğü yapmış olmasından dolayı Balçova’da da çok sayıda termal oluşu nedeniyle ilçe halkının tam desteği ve onayı ile belediye başkanı seçildiğini belirterek aynı zamanda iki dönemdir Balçova belediye başkanlığını halkının teveccühü ile devam ettiğini belirtti.

Kendilerinin kaynak yönüyle Yenişarbademli’den daha  zengin olukları için Yenişarbademli’yi kardeş belediyesine desteklerinin olabileceğini ifade etti.

 

 

 

Bu haber 938 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...