MÜSİAD – KOSGEB Girişimcilik Eğitimi başladı

8 Kasım 2014 13:53

MÜSİAD Isparta Şubesi geçtiğimiz günlerde KOSGEB ile yapmış olduğu girişimcilik eğitimine 03.11.2014 günü başladı.

‘’ Bizim amacımız ülkemizin hep ileriye gitmesidir ‘’ diyerek sözlerine başlayan MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı M. Selim Özkutlu sözlerine şöyle devam etti.

MÜSİAD olarak ülkemizin 2023 ekonomik hedef ve vizyonuna ulaşması için çalışmalar yapıyoruz. Bunun sonucunda da bugün Isparta’da MÜSİAD ve KOSGEB iş birliği ile ilk girişimcilik eğitimini başlattık.  Eğitimden beklentimiz nedir diye sorulursa, benzer eğitimler neticesinde, eğitime katılıp Türkiye’de iş yeri açma oranı yaklaşık % 4.5, Isparta’da ise bu oranın yaklaşık % 9 olduğunu öğrendik. Biz MÜSİAD girişimcilik eğitimine katılanlardan bu oranın en az % 50 olması beklentisindeyiz. Eğitim sonunda tüm katılımcılarımızın güzel bir donanıma sahip olacaklarını, eğitim sonrası ise kursiyerlerimize iş dünyasında yer almaları noktasında her türlü desteği yapmaya çalışacağız. KOSGEB ile işbirliğimizi sürdürerek girişimcilik eğitimlerinin devamını ilimizde olduğu gibi ilçelerimizde de yapmayı planlamaktayız’’ diye sözlerine devam eden Özkutlu herkes fedakarlık yapıyor, hocamıza da bizi kırmayıp bu görevi üstlendiği için teşekkürlerimi sunuyorum diyerek sözü Prof. Dr. Adem Korkmaz ‘a bıraktı.

Prof. Dr. Adem Korkmaz ise; “Öncelikle böyle bir eğitimde görev almanın ve alt yapının tamamlanmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti. Bizim burada amacımız mikro girişimci ile başlayıp işsiz sınıfından kurtulma çabasına aracı olabilmek ve ülkemiz adına yeni istihdamlar oluşturabilmektir. Konuşmasının en dikkat çekici yanı ise    ’’ Göreve başlamak değil, görevi iyi bitirmek önemlidir ‘’ diyen Korkmaz eğitimin Isparta için hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Ayrıca ilk eğitimde MÜSİAD Isparta Şubesi Başkan yardımcısı İsmail Rüştü Çelik iş hayatı ile ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

MÜSİAD Isparta Şubesince eğitmenler Prof. Dr. Adem Korkmaz ile Ömer Çatal’a MÜSİAD yayınları takdim edilerek, katılımcı ve eğitmenlere eğitim çalışmasının hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

 

 

Bu haber 865 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...