“İnsanın insana yapacağı en büyük yardım organ bağışıdır”

8 Kasım 2014 13:55

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Organ Bağış Haftası dolayısıyla Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve Komite Üyeleriyle birlikte dün organ bağışında bulundu. Başdeğirmen, organ bağışının önemine vurgu yaparak “Yapacağımız organ bağışları ile başka insanlara ikinci bir yaşam şansı verebilecek olmanın huzurunu yaşayabilmek için herkesin organ bağışında bulunması gerekiyor” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağış Haftası dolayısıyla önemli bir etkinliğe imza attı. Başkan Şükrü Başdeğirmen, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Komite Üyeleri örnek bir davranışta bulunarak organlarını bağışladı.

“ORGAN BAĞIŞINDA İLİMİZİN

ÖRNEK ALINMASINI İSTİYORUZ”

Organ bağış bilincini artırmak amacıyla kampanyaya destek olmak istediklerini belirten ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Organ bağışı konusunda ilimizin örnek olmasını istiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla ilimizde bu zamana kadar 49 beyin ölümü gerçekleşen vatandaşımızın 23’ünün ailesi organ bağışında bulunmuş ve her birinin 3’er organı alınarak organ bekleyenler insanlarımıza nakledilmiştir. Bu insanlık adına çok önemli bir faaliyettir. Organ nakliyle, kaybedilmesi kaçınılmaz olan hastalar ikinci bir yaşam şansı yakalamakta ve aileleri dahil pek çok insanın yaşam kalitesi yükselmektedir. Organ bağışı, insanın insana yapabileceği en büyük yardımdır. Bizim yaşama şansımız olmasa bile, bağışlayacağımız sağlıklı organlarımızla başkalarını yaşatma şansımız olabilir. Bu nedenle organ bağışının hayat kurtardığı bilinciyle hareket etmeli organ bağışı konusunda iyi düşünmeli ve doğru karar vermeliyiz.

“HEPİMİZ POTANSİYEL ORGAN NAKLİ DUYAN İNSANLARIZ”

Yapacağımız organ bağışları ile başka insanlara ikinci bir yaşam şansı verebilecek olmanın huzurunu yaşayabilmek için herkesin organ bağışında bulunması gerekiyor. Hepimiz potansiyel olarak organ nakli ihtiyacı duyan insanlarız. Sevdiklerimizin ve ailemizin buna ihtiyacı olacağını düşünerek hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ölümden sonra organlarımızın başka bir insan için kullanılmasına izin vermemiz görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlayabilir. Bu bilinçle organ nakli konusunda insanları daha çok duyarlı olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 898 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...