Senet ve faiz olmadan kredi kullanabilecekler

8 Kasım 2014 13:59

İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu, dün ilimize gelerek Yalvaç ilçesinde Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın uygulaması olan Mikro Kredi Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Aksu, sistemin Türkiye’de 50 bin kişi tarafından kullanıldığını belirterek “Özellikle hanım kardeşlerimiz başkasına avuç açmadan kendi işlerini yapabilecek imkânı bulacaklar” dedi.

İçişleri eski  Bakanı Abdülkadir Aksu, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve Yönetim Kurulu Üyeleri dün Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Aksu, ziyarette vakıf bünyesinde daha önce Isparta Merkeze açılan Mikro Kredi Şubesinin şimdi de Yalvaç’a açılacağını müjdeledi. Bu konuda Yalvaçlı işadamı Ali Kaya Bağ’a şükranlarını sunan Aksu, önemli açıklamalarda bulundu.

“BU PROJE SOSYAL POLİTİKALARIMIZLA

ÖRTÜŞTÜĞÜ İÇİN DESTEK VERİYORUM”

Mikro Kredi uygulamasının ilk Diyarbakır’da hayata geçirildiğini bildiren Aksu, “Bugüne kadar 68 il ve 109 İlçemizde şube açıldı. Bunlardan biri de Isparta Merkezde. Şimdi de Yalvaç ilçemize yeni bir şube açmanın heyecanı içindeyiz. Bu proje bizim için neden önemli? Şundan dolayı; Sosyal politikalarımızla örtüşüyor. AK Parti olarak sosyal politikayla desteklenmeyen bir ekonomik politikanın başarıya ulaşamayacağını biliyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’DE 50 BİNE YAKIN İNSAN MİKRO KREDİ KULLANIYOR”

Öte yandan mikro kredi sistemi hakkında bilgi veren Aksu, şöyle devam etti; “Mikro Kredi sistemi ülkemizde benimsenen ve vatandaşımız tarafından sıkla kullanılan bir sistem. Kredi miktarı küçük de olsa büyük de olsa insanımıza iş imkânı fırsatı sunuyor. Bilhassa hanım kardeşlerimizin kimseye avuç açmadan kendi işlerini kurmalarına büyük katkı sağlıyor. Özellikle bu nedenden dolayı projeye destek veriyorum. Şu anda ülkemizde 45-50 bine yakın insanımız mikro kredi almaktadır.

“FAİZ VE SENET YOK TAMAMEN GÜVENE DAYALI BİR SİSTEM”

Mikro kredi sisteminde en önemli ayrıntı geriye dönüşlerin tam olması. Yani şu anda bankalarda çok miktarda batık kredi var. Ama mikro kredi sisteminde böyle bir şey yok. Hem de senet, sepet ve faiz olmadan. Sadece güvene dayalı bir sistem. Bu sistemin suiistimal edilmemesi de ayrıca tebrik edilmesi gereken bir konudur. Yalvaçlı işadamı Ali Kaya Bağ kardeşimize de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

 

 

Bu haber 879 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...