Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tören ve etkinliklerle anılıyor

10 Kasım 2014 19:06

Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76’ncı yılı olması münasebetiyle ilimizde de düzenlenen Atatürk’ü Anma Programı kapsamında ilk olarak;  10 Kasım Pazartesi günü çelenk sunma töreni yapılacak. Ardından Ülkü Ortaokulu tarafından düzenlenen Özel Anma Programı gerçekleştirilecek.

İlk ve orta dereceli okullar, Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası boyunca kendi okullarında programlar düzenleyecekler.

Kamu kurum ve kuruluşları ile işyerleri, bayraklarını saat 09.05’de 2 dk’lık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekecekler ve müteakiben yarıya indirecekler.

ÇELENK SUNMA

10 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 08.55’de Cumhuriyet Alanında toplanarak 09.00’da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayacak.

Törene; Protokole dahil kamu kurum ve kuruluş amirleri, özel kurum ve kuruluş temsilcileri ile okullarca belirlenen öğrenci grupları ve halk katılacak.

Verilecek komutla Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait araçların çalacağı siren sesi ile birlikte saat 09.05’den itibaren 2 (iki) dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Saygı duruşunun başladığı saat olan 09.05’de; Atatürk’ün manevi varlığına saygı ifadesi olarak bütün resmi ve özel motorlu araçlar ses cihazlarını ve sirenlerinin iki dakika süreyle çalacaklar.

Atatürk Anıtı önündeki Meşale saat 09.05’den itibaren yakılacak.

Saygı duruşunu müteakip İstiklal Marşımız söylenecek, bu esnada Şanlı Türk Bayrağı öğrenciler tarafından göndere çekilecek ve müteakiben yarıya indirilecek.

Cumhuriyet Alanındaki çelenk sunma törenine katılan protokol, mülki ve askeri erkan, törenin bitiminden sonra topluca Isparta Belediyesi Kültür Sinemasına intikal edecekler.

ÖZEL ANMA PROGRAMI

Ülkü Ortaokulu tarafından hazırlanan anma programı sunulacak.

Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen öğrenci grupları, görevli idareci ve öğretmenleri nezaretinde saat 09.00’da Belediye Kültür Sinemasında yerlerini almış olacaklar.

Protokol, sivil ve askeri erkan ile her derecedeki okul ve kurum müdürleri saat 09.15’de Belediye Kültür Sinemasında hazır bulunacaklar.

 

Bu haber 946 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...