‘’Sosyal sermayeyi harekete geçirmeliyiz’’

10 Kasım 2014 19:08

Isparta’nın kalkınması için yoğun çaba sarfeden iş dünyası platformu, ilimizi bu darboğazdan çıkarmak için her fırsatı deniyor. ITSO Başkanı Başdeğirmen ile IGSİAD Başkanı Bayhan, ortak paydada buluşarak sosyal sermayenin harekete geçirilmesi gerektiğini savundu.

İlimiz iş dünyasında aktif rol alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Girişimci Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Alper Bayhan, her açıdan Isparta’nın çıkış noktasını arıyor. Bu anlamda yeni fikirler üreten Başdeğirmen ve Bayhan, ilimizin kalkınması için yeni tezler ortaya attı.

SOSYAL SERMAYEYİ HAREKETE GEÇİRMELİYİZ

Isparta'nın mevcutta bir sosyal sermayesinin bulunduğuna dikkat çeken Bayhan, ‘’Burada amaç mikro milliyetçilik değil. Ortak paydamıza Ispartamızı koyarak kalkınmak, sinerji oluşturmak istiyoruz. Hemşehricilik bir kalkınma modelidir. Duygusuyla çalışan karmaşık olmayan bir projedir. Günümüzdeki yeni adıyla bir sosyal sermayedir’’ dedi.

SANAYİ HIZLANIYOR

Öte yandan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de sosyal sermayenin önemli olduğunu ancak Isparta’nın 200 bin nüfusda kısılıp kaldığına dikkat çekti. Başdeğirmen, ‘’Ortak iş yapabilmek Türkiye'nin sorunu. Ama bu sorunu Isparta aşmaya başladı. Isparta'da güzel gelişmeler oluyor. Sanayide hızlanmalar var. Üniversite hizmet sektörünü öne çıkardı. Bugüne kadar 200 bin mezun Türkiye'nin hizmetine sunuldu. Isparta bir eğitim fabrikası. Isparta dışarıda çok büyük. 200 bin nüfusla kısıldık kaldık. Ama dışarıda çok büyük işler yapılıyor. Biz sosyal sermayeden Isparta'ya destek verrmelerini istiyoruz. İşte o zaman Isparta’yı bir kez daha görün’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1017 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...