Sanayide büyüme heyecanı yaşıyoruz

10 Kasım 2014 19:09

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırıma tahsis edilebilecek sadece 5 bin m2'lik 1 parsel kaldı, doluluk oranı yüzde 100'e dayandı. Bu gelişme Isparta’nın sanayide büyüdüğünü bir göstergesi olarak yorumlandı.

22 yıl önce inşa edilen Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi günümüzde yetersiz duruma geldi. Bugüne kadar gelişmeleri yakından takip eden Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, şu anda yatırımcıya tahsis edilebilecek 1 parselin bulunduğunu açıkladı. 5 bin m2'lik parsel dışında yatırım taleplerini değerlendirecek bir sanayi arsasının olmayışı da dikkat çekiyor.

‘’OSB’NİN BÜYÜMESİ GEREKİYOR’’

Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, bölgede satacak parsel kalmadığını bildirdi. OSB’nin büyümesi için gerekli müracatları yaptıklarını ifade eden Karabulut, ‘’Hem havaalanı bölgesinde hem de Koçtepe'nin altı bölgesinde büyüme hedefleri koyduk. İnşallah Isparta’mıza mevcut OSB'nin 2 katı büyüklüğünde bir sanayi alanı programını alıyoruz. Başka türlü yeni bir OSB kurmak çok uzun yıllar alacağı için o konuda mücadele etmedik, mevcudun gelişmesine karar verdik. Yeni kaynak, yeni girişimci ve yeni tüccarları Isparta'ya bekliyoruz. İnşallah bundan sonra teveccüh gösterirler yeni sanayiciler gelir, biz de onlara hizmet etmekten zevk alırız. Üreten insanları, yatırımcıları yanımızda görmek istiyoruz. OSB'mizin büyümesi noktasında kimin emeği geçerse herkese teşekkür ederiz’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 956 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...