‘’Isparta sanayi şehri olamaz ama büyük bir öğrenci şehri olur’’

10 Kasım 2014 19:09

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, hergeçen gün artan üniversite sayısı nedeniyle SDÜ’nün cazibesini korumak amacıyla öğrenci turizmine yönelmeyi hedeflediklerini bildirdi. Seydi, dışarıda Isparta’nın eğitim kalitesiyle anılan bir olduğunu belirtti.

Son dönemde tartışmaların odağında olan SDÜ, cazibesini korumak ve öğrenci sayısını artırmak amacıyla yeni projeler geliştiriyor. Bu projeler hakkında bilgi veren SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, yakın zamanda üniversite sayısının 300’lere kadar çıkabileceğini ileri sürdü. Bu anlamda öğrencilerin SDÜ’yü tercih etmesi için önemli bir cazibesinin bulunması gerektiğini aktaran Seydi, ‘’Biz 72 bin öğrencisi olan bir üniversiteyiz. Üniversitenin kampusu cazip hale getirmesi öğrencinin şehirden kopması anlamına gelmiyor. Biz cazibemizi koruyamazsak öğrenci sayımız hızla düşecek. Yarın devlet bir karar alır, üniversite sayısı 300’e çıkar der o zaman neden öğrenci buraya gelsin ki! Nedenin karşılığını bulmamız lazım. Biz Isparta’nın ticari hayatına olumsuz katkı yapmayacağımız gibi artı değer de katmak istiyoruz’’ dedi.

‘’ÖĞRENCİ SAYISINI 40 BİNDEN 70 BİNE

ÇIKARAN BİR ANLAYIŞ SORGULANMAMALI’’

Öte yandan Isparta’nın büyük bir sanayi şehri olma şansının bulunmadığını ileri süren Seydi, ‘’Ama buranın öğrenci şehri olma şansı var. Isparta’nın üniversiteye bakış açısı genel anlamda pozitif. Biz tamamen öğrenci turizmine yönelik hareketler içindeyiz. Öğrenci sayısını 40 binden 70 bine çıkaran bir anlayış sorgulanmamalı. Devlet politikasının bir yolu aynı zamanda üniversiteyi pazarlamanın da bir yolu’’ diye konuştu.

‘’NEDEN ISPARTA DEDİĞİMİZ ZAMAN EĞİTİMİ İYİ DİYORLAR’’

Son olarak Isparta’nın dışarıda eğitimiyle anılan bir il olduğunu bildiren Seydi, ‘’Ben Karadenizliyim. Beni Isparta’ya bağlayan şey kızımın eğitimi. Isparta’nın eğitimi çok iyi. Birini buraya bağlayan temel sebeplerden biri bu. ‘Neden Isparta?’ dediğimiz zaman insanlar ‘Eğitimi çok iyi’ diyor. Bizim yaptıklarımız Isparta’nın ekonomik ve kültürel anlamda hayrına olan bir proje’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1004 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...