Ulu Önder Atatürk’ü Özlem ve Saygıyla andık

10 Kasım 2014 19:10

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı. Ata’nın hayata gözlerini yumduğu 09.05’de hayat 2 dakika durdu.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da çeşitli törenlerle anıldı. Hükümet Meydanında düzenlenen törene Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile askeri erkân katıldı. Tören kapsamında Özkan, Günaydın ve Kurutmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından saat 09.05'te çalınan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Sirenler çaldığı sırada caddede bulunan vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu. Bu sırada hayat 2 dakika durdu. Buradaki tören İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Program daha sonra Belediye Kültür Sinemasında devam etti.

“TOPLUMLAR GELECEĞİNİ AYDINLATAN

LİDERLERİNİ ASLA UNUTMAZLAR”

Buradaki program Ülkü Ortaokulu Müdürü Halil Yurteri’nin konuşmasıyla başladı. Yurteri, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Atatürk’ü anlattı. Yurteri, özetle “Kurtuluş Savaşı'nın lideri, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Büyük Önder Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 76. yıl dönümünde, O'nun manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum. Toplumlar, tarihlerine yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutmazlar. Atatürk de Türk tarihine yön vermiş, Türk milletini çağdaş bir toplum haline getirerek ülkemizin geleceğine ışık tutmuş, bu sayede unutulmaz liderimiz olmuştur” dedi.

ATATÜRK ORATORYOSU SUNULDU

Daha sonra Ülkü Ortaokulu öğrencilerince Atatürk’ün sevdiği şarkılar okundu ve ardından hazırlanan ‘Atatürk Oratoryosu’ sunuldu.

 

 

Bu haber 955 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...