32 öğrenci Umre ile ödüllendirilecek

11 Kasım 2014 18:04

Gençlik Buluşmaları kapsamında Isparta’da öğrenim gören liseli ve üniversiteli öğrenciler ilim ve kültür anlamında ufuklarını açacak bir çalışma tertip edildi. Bu organizasyon sonrasında başarılı olan 32 öğrenci Umre’ye gönderilecek.

Isparta İHH İnsanı Yardım Derneği  organizasyonunda gerçekleştirilecek olan Gençlik Buluşmaları programı için kayıtlar başladı. Isparta’daki liseli ve üniversiteli öğrencilerin katılacağı Gençlik Buluşmaları sonunda ödül Umre olarak belirlendi.

Isparta’nın plaka kodu 32 olmasından dolayı, 32 öğrencinin Umre’ye gönderilmesinin planlandığı Gençlik Buluşmaları 14 Kasım’da başlıyor. Nisan ayında sona erecek yarışma 2 ana hattan oluşuyor.

       1. Her hafta uzman-aydın-yazar-araştırmacı tarafından bir konu paylaşılacak. (Bu seminerler özellikle ilimiz ve çevresinden yüreği gençlik için atan uzmanlardan oluşacak. Seminerler Pazar günleri 5 seans şeklinde gerçekleşecek)

      2. Gençler için bir komisyon tarafından hazırlanacak okunacak kitap listesi. (Buradaki kitaplar tarihi kültürel ve İslami değerlerimizle gençlere kısa ve uzun vadede ufuk çizebilecek kitaplardan oluşacak)

Bu program çerçevesinde öğrenciler için diğer sosyal faaliyetlerden spor, gezi ve kültür çalışmaları yapılacak.

Isparta İHH İnsanı Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Cavit Güleç, Gençlik Buluşmaları’na tüm gençleri beklediklerini dile getirdi. Bu yarışmanın kaybedeni olmadığını dile getiren Güleç, “Yaptığımız faaliyetler tüm öğrencilerimizin ufkunu açacak nitelikte. Onun için kaybedeni yok. Fakat yarışmanın sonunda en başarılı olan 32 öğrenciyi seçerek Umre’ye göndereceğiz” dedi.

 

Gençlik Buluşmalarına Destek Veren Kuruluşlar

Isparta İHH İnsanı Yardım Derneği

İlkeli Gençlik ve Çocuk Derneği

Ensar Vakfı

Isparta Kültürevi Derneği

Kur’an Halkaları

Birlik Vakfı

Isparta MÜSİAD

Isparta Anadolu Gençlik Derneği

Isparta Memur-Sen

Gülistan Eğitim ve Kültür Derneği

Genç Memur-Sen

Isparta Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği

 

 

 

Bu haber 976 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...