Ömer Döngeloğlu ile Asrı Saadet Esintileri’ne büyük katılım

11 Kasım 2014 18:06

Isparta Belediyesi Kültürel etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Her kesimi düşünerek düzenlemiş olduğu kültürel etkinliklerinde bu sefer tanınmış simalardan Ömer Döngeloğlu ile ilahi sanatçısı Dursun Ali Erzincanlı’yı konuk etti.

Isparta Belediyesi bünyesinde bulunan Kültür Sinemasının almayacağı düşüncesi ile Isparta’nın en büyük salonu olan S. D. Kongre merkezi program için seçildi. Ancak Döngeloğlu hayranlığı bu salona da sığmadı. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği programa  salonun dolu olması nedeniyle alandan ayrılanlarda gözden kaçmadı.

Isparta Belediyesinin düzenlemiş olduğu program Kur’an-ı Kerim Okuma yarışmasında Türkiye Birincisi olan Ahmet Yüksel’in okuduğu aşır ile başlandı. Program daha sonra İlahi Sanatçısı Dursun Ali Erzincan’lı’ın söylediği birbirinden güzel şiirlerle devam etti. Programda sahneye en son çıkan Ömer Döngeloğlu’da Asrı Saadet Esintileri ismini verdiği konferansına başladı. Muharrem ayında olmamız nedeni ile Aşure’nin anlamı, Muharrem Ayı’nın fazileti ve Kerbela hakkında geniş bilgiler verdi. Döngeloğlu özellikle Kerbela savaşını anlatırken, salonda bulunanların gözyaşına boğulması gözden kaçmadı.

Döngeloğlu konuşmasında sık sık Peygamberimiz ve Peygamberlerin yaşantısından kesitler anlatırken günümüz yaşantısında da bunun örneklerini olduğunun altını çizdi. İnananların çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Program sonrasında ise izleyiciler arasından çekilen kur’a’da bir kişi Umre’ye gitme hakkı kazanırken 15 kişi’ye de Mevlana ziyareti kazandı.

 

Bu haber 955 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...