Isparta’dan Ehl-i Beyt Paneline Yoğun İlgi

11 Kasım 2014 18:07

Yeni Mesaj Gazetesi tarafından Isparta Öğretmenevi’ nde gerçekleştirilen "İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhid'in Merkezi Ehl-i Beyt'' " adlı panele Dr Nuri Kaplan, Sabri Terzi ve Murat Çabas katıldı.

Yeni Mesaj Gazetesi tarafından organize edilen “İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhid'in Merkezi Ehl-i Beyt'' konulu  panele Araştırmacı Yazar Dr Nuri Kaplan, İlahiyatçı Yazar Sabri Terzi ve Gazeteci Yazar Murat Çabas katıldı. Ispartalıların yoğun ilgi gösterdiği programda güncel konuların yanı sıra, İslam dünyasındaki fitneler ve Ehl-i Beyt ele alındı.

Gazeteci Yazar Murat Çabas yaptığı konuşmada, Ülkemizde bazı grupların bayraktarlığını yaptığı, dinler arası diyaloğun bir Vatikan projesi olduğunu, bu fitneyle beraber İslam’ın diğer dinlerle arasındaki farkın sıfırlanmaya çalışıldığını söyledi. Bu fitnenin ilk farkına varan kişinin Prof Dr Haydar Baş olduğunu belirten Çabas Prof Dr Haydar Baş’ ın dinler arası diyalog projesinin foyasını ortaya çıkararak yabancı güçlerin tekerine çomak soktuğunu belirtti.

Araştırmacı Yazar Dr Nuri Kaplan ise, Ehl-i Beyt’ i tanıtarak, Kadir-i Hum  gerçeğinin yıllardır üstünün örtülmeye çalışıldığını, Nakşibendiliğinde bu misyonda en büyük akımlardan biri olduğunu söyledi. Yüzyıllardır Ehl-i Beyt’e karşı en çok zararı vermiş akımın Nakşibendilik olduğunu belirten Kaplan, bu akımın İngilizler tarafından desteklenip İslam Dünyasına sokulduğunu belirtti.

İlahiyatçı Yazar Sabri Terzi de Ayet ve Hadislerle Ehl-i Beyt hakkında bilgi verdi. İslamda Ehl-i Beytin önemini, Gadir-i Hum olayını, Velayeti ve Halifeliği hem Ehl-i Beyt kaynakları hem Sünni kaynaklardan aktaran Terzi Ehl-i Beyt gerçeğinin yıllardır çeşitli fitnelerle İslam dünyasından koparılmaya çalışıldığını söyledi. Son dönemlerde kan ve göz yaşı eksik olmayan İslam  dünyasında, birliğin, beraberliğin ve kurtuluşun ancak Ehl-i Beyt bayrağı altında toplanmak olduğunu vurguladı. Terzi ayrıca dinleyicilere Prof Dr Haydar Baş’ tan selam getirdiğini söyledi ve Ispartalılara gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

Bu haber 913 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...