Mültecilerin hakları Isparta’da anlatılacak

17 Ekim 2012 17:56

Mültecilerle Dayanışma Derneği, Avrupa Birliği Delegasyonu’nun finansman desteği ile yürüttüğü ‘Mülteci Haklarının Kullanılması İçin Sivil Hareket’ projesini 19-21 Ekim tarihinde sivil toplum ile kamu kuruluşlarına anlatacak. Söz konusu projenin ortak kuruluşları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi de yer alıyor.

Konu ile ilgili olarak Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der)’inden yapılan açıklamada; “Avrupa Birliği Delegasyonu’nun finansman desteği ile yürüttüğümüz “Mülteci Haklarının Kullanılması İçin Sivil Hareket (Civil Act for Refugee Rights Emancipation)” adlı projemiz kapsamında Isparta’da 19-21 Ekim 2012 tarihinde sivil toplum ile kamu kuruluşlarına yönelik üç günlük Mülteci Hakları ile Proje Döngüsü Yönetimi eğitim çalışması yapılacaktır.

Mülteci-Der, İzmir’de 2008 yılı içinde Dernekler mevzuatına göre kurulmuş olan ve tüzüğünün 2. maddesinde açıklandığı şekliyle “dil, din, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, yaş, engellilik, politik görüş farklılığı ve diğer nedenlere dayalı hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkesinden ayrılmış mültecilerin, sığınmacıların, göçmenlerin, geçici sığınma hakkı arayan,  ikincil koruma prosedürüne girebilecek insanların ve uluslararası koruma ihtiyacı olan insanların sorunları hakkında çalışan bir insan hakları ve insani dayanışma örgütüdür”. Derneğimiz bu alandaki çalışmalarını siyasi partilerden, devletlerden ve devletlerarası kuruluşlardan bağımsız olarak hükümet dışı bir sivil toplum kuruluşu sıfatı ile yürütür. Mülteci-Der uluslararası koruma ihtiyacı olan kişiler ve göçmenlere hukuki ve insani yardım sağlamanın yanı sıra, kamu ve sivil toplumda mülteci hakları alanında farkındalık oluşturmayı hedefleyen çalışmalar yürüten hak temelli bir sivil toplum kuruluşudur.

Projenin Amacı; Derneğimiz ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasında imzalanan “Mülteci Haklarının Kullanılması İçin Sivil Hareket (Civil Act for Refugee Rights Emancipation)” isimli sözleşme kapsamında Mülteci-Der ana yüklenici iken; İzmir Ekonomi Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Ağrı Barosu'nun ortak kuruluşlar olarak proje yer almaktadır.

Proje, temel olarak mülteci hakları üzerinde farkındalığı ve işbirliğini geliştirmeyi; mülteci ve sığınmacılara sunulan hizmetlerin nicelik ve niteliğinin arttırılmasını amaçlamaktadır.”

Bu haber 750 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...