36 kişinin organları başka bedenlerde can buldu

11 Kasım 2014 18:08

3 – 9 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Organ Bağışı Haftası’nda ilimizde halkın duyarlılığını ve farkındalığını artırmak amacıyla, çeşitli eğitimler verilerek, stantlar açıldı.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya, ilimizde bu güne kadar beyin ölümü gerçekleşmiş 91 kişiden, donör olması kabul edilen 36 kişinin organları alınarak değişik illerdeki hastalara nakledildiğini belirtti.

Karakaya’nın açıklaması şöyle: “3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan “ Organ Bağışı Haftası ” ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu hafta kapsamında ilimizdeki okullarımız, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile askeri birlikler, büyük işyerleri ve sivil toplum örgütlerine eğitimler verilmiş, verilmeye de devam edilmektedir. Halkımızı yoğunluklu olarak bulunduğu yerlerde tanıtım standları açılarak bilgilendirmeler yapılmaktadır. Böylelikle halkımızın duyarlılığı ve farkındalığı artırılmaya çalışılmaktadır. Bu standlarımızda ayrıca organ bağışı da kabul edilmektedir.

2013 yılında ilimizde toplam 226 adet organ bağışı alınmış olup, 2014 yılında bu sayı şu an itibari ile 150 civarındadır. Bu etkinliklerimiz kapsamında yapılacak faaliyetlerimiz ve etkinliklerimiz ile bu sayının çok çok üzerine çıkacağımızı ümit ediyorum.

Ayrıca ilimizde toplamda bu güne kadar beyin ölümü gerçekleşmiş 91 kişiden, donör olması kabul edilen 36 kişinin organları alınarak değişik illerdeki hastalara nakledilmiştir.

 

Bu haber 957 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...