“ ‘Güler misin, ağlar mısın’ dedirtecek bir sonuç çıktı”

13 Kasım 2014 14:04

Ağustos ayında binlerce okul müdürünü hukuku, hak ve adaleti hiçe sayarak görevden alan MEB’in, görevden alınanların yerine görevlendirilecek yeni müdürleri belirlerken de şaşırtmadığı dile getiren Aktif Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Kemal Aydın “Hükümeti koşulsuz destekleyen bir sendikaya üye olmayan müdürlerin neredeyse tamamını görevden alan MEB, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılan göstermelik mülakatla, onların yerine ağırlıklı olarak siyasi/sendikal vesayete “evet” diyenleri okul müdürlüklerine getirdi” dedi

Aydın “İl Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürlüklerine görevlendirme yapmak için, sonucu daha en başından belli olan ve kimlerin müdür olacağın yazıldığı listelerin ortalıkta dolaştığı bir ortamda göstermelik ve hukuksuz bir mülakat yaptı. Objektiflikten uzak, hiçbir ilmi kriteri bulunmayan bu mülakat sonucunda ortaya, “güler misin, ağlar mısın” dedirtecek, evlere şenlik bir sonuç çıktı.

Aktif Eğitimciler Sendikası olarak daha en başta MEB’i uyarmış; kayırmacılığın, haksızlığın, hukuksuzluğun önlenebilmesi için mülakatların görüntülü kayda alınmasını önermiştik. Ancak, son dönemde yaptığı tartışmalı eğitim düzenlemeleriyle milletimizi sürekli tedirgin eden MEB, bu yöndeki talepleri hiçe saydı. Ne görüntülü ve sesli kayıt yapıldı ne de verilen cevaplar tutanağa yazıldı. İstisnai olarak yazılanlar da, okutulup imzalatılmadı.

Değerlendirme sonuçlarına göre, mülakata katılan adaylardan bir-sendikanın il ve ilçe teşkilatlarında görevli kişilere, 90-95 gibi yüksek puanlar verilirken diğer adaylara ise daha düşük puanlar verilmek suretiyle idareci olma şansı tanınmadı.

Sözlü sınav sonuçlarının ilan şekline gelince değerlendirmelerde adil davrandığını düşünen 64 il milli eğitim müdürlüğü mülakatlara katılan tüm adaylar ile adaylara verilen (özellikle aldıkları demiyorum) puanları liste halinde ilan etme cesaretini gösterirken; 17 il milli eğitim müdürlüğü ise yaptıkları değerlendirmeleri liste halinde ilan etmekten haya ettikleri için sadece ilgili adayın TC kimlik numarasını girerek görebileceği şekilde yayınlamıştır.

Listelerin kamuya açık olduğu şehirlerde bile yüksek puanların hükümete yakın sendikanın bazı üyelerine verildiği görülürken, aralarında İstanbul, Ankara. İzmir, Bursa, Adana, Kayseri, Samsun, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum ve Sivas gibi büyük şehirlerin de bulunduğu birçok ilde, sözlü sınav sonuç listeleri sadece TC numarası ile görülecek şekilde gizlendiğinden vehametin boyutlarını sîzlerle paylaşamıyoruz.

Şaibeli bir şekilde belirlenen mülakat komisyonları, şaibeli değerlendirmelerle okullarımıza yeni yöneticiler belirledi. Örneğin, Ağrı Diyadin'de, bir hanımefendi meslektaşımız eşinin şube müdürü sıfatıyla üyesi olduğu komisyon tarafından mülakata alındı ve yüksek puanla müdür yapıldı.

Yapılan mülakatlarda, kimi adaylara 3 soru sorulurken, kimilerine 10 soru yöneltildi.

Dahası, okullarımızı emanet edeceğimiz yeni yöneticilere yöneltilen soruların içerikleri de hayret uyandırdı” dedi.

 

 

Bu haber 942 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...