"Üstün Yeteneklileri Anlamak" Paneli Düzenlendi

13 Kasım 2014 14:05

SDÜ Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen “Üstün Yeteneklileri anlamak” konulu konferans verildi. Dış ilişkiler Koordinasyon Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen panele Isparta Vali Yardımcısı Tahir Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, akademik ve idari personel ile birlikte üstün yetenekli çocukların velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi yaptı.  Ülkemizde 5-14 yaş arası 250 bin üstün yetenekli öğrenci olduğunu aktaran Seydi,  “ Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak bu yöndeki bilimsel birikimlerimizi bu sahada uygulayan insanlarla bütünleştirmek istedik bununla ilgili olarak yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Tahir Demir ise; çağdaş bir toplumun ancak günden güne değişen ve yenilenen teknolojik ve bilimsel gelişmeleri bire bir takip etmekle şekillenebileceği üzerinde durdu. Gelişmeyi hedeflerken kendi öz kültürümüzün de önemine değinen Demir, organizasyon da emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelde Yrd. Doç. Dr. Bahadır Bozoğlan, Öğretim Görevlisi Akif Fatih Kılıç, Isparta Bilim ve Sanat merkezi Müdürü Hasan Baran ve Öğretim Görevlisi Tangül Aytur Özen Üstün yetenekli çocuklar ile ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdiler.

Bu haber 941 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...