Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Eğirdir Belediyesi’ne hibe tekne

13 Kasım 2014 14:10

Genel Kurmay Başkanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Çanakkale Boğaz Komutanlığı’nın emrindeki “LALE” isimli 14 ton kapasiteli tekne Eğirdir Belediyesinin isteği ile hibe edildi. 

Turizmi desteklemek, gençlere su sporlarını sevdirmek, tanıtım, inceleme ve gezi maksadıyla kullanılmak üzere Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Eğirdir Belediyesinin isteği üzerine  devri uygun görülen tekne Eğirdir’e getirildi. Eğirdir Limanı’na indirilen tekne bakım ve onarımları yapıldıktan sonra suya bırakılacak.

3212 sayılı Silahlı Kuvvetler İhtiyaç Fazlası Mal ve Hizmetlerin Satış, Hibe, Devir ve Elden Çıkarılması ile ilgili kanun kapsamında Çanakkale Boğaz Komutanlığı’ndan Lale isimli3,5 metreeni,13 metreboyu olan 12,5 ton ağırlığındaki 14 ton taşıma kapasiteli, 1992 yapımı ahşap tekne Eğirdir Belediyesi’ne hibe dildi. Tekne Eğirdir’e getirilerek Liman içerisinde uygun bir yere indirildi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, uzun yıllar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrinde bulunan teknenin Belediye’ye hibe edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Şengöl, teknenin kısa zaman içinde bakım onarımlarının yapılarak suya indirileceğini ifade etti.

 

Bu haber 906 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...