İstasyon Caddesi asfaltına kavuştu

13 Kasım 2014 14:20

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tren Garı arasında kalan İstasyon Caddesi’nde gerçekleştirdiği altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarında sona geldi. Altyapısı tamamen yenilenen İstasyon Caddesi çift şerit olarak Fen İşleri Müdürlüğü’nce asfaltlanıyor.

Aynı anda çift şeritte de dayanıklı asfalt çalışmaları gerçekleştirilirken, Tren Garından Kaymakkapı’ya çıkan şeride bisiklet yolu yapılacak. Fen İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen dayanıklı asfalt çalışmalarını yerinde takip eden ve incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, caddenin yapımı esnasında olağanüstü olaylarla karşılaştıklarını söyledi. Cadde boyunca ciddi anlamda yağmur suyu çalışması gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Günaydın, “Caddedeki tüm asfaltlar kaldırıldı. Tüm altyapılar elden geçirildi ve yenilendi. Caddemiz tamamen yeni hale getirildi. Caddede bulunan binalarımızın bağlantıları yeni hatta yapıldı. Kaldırılan tüm bordürler de yenilendi. Kaldırımlardaki çalışmalarımız da devam edecek” dedi.

Caddede stabilize çalışmalarının da tamamlanmasının ardından dayanıklı asfalt çalışmalarının başlatıldığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çalışmalarımızı çarşamba günü bitireceğiz. Kaldırım ve bordür çalışmalarımız devam edecek. Trafik çizgileri yapılacak. Hemen ardından da Tren Garından Kaymakkapı’ya çıkan şeridimizde de bisiklet yolu çalışması gerçekleştirilecek. Bisiklet yolu çalışmalarımızı Isparta’da başlattık ve süratle devam ettireceğiz. Şehrimizdeki otopark çalışmalarımızda tamamlanınca, caddelerimize park yasağı getireceğiz. Şehrimizde ilk etapta36 kmbisiklet yolu inşa edeceğiz. Bu çalışmalarımızı ilk üç yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalar tamamlanınca şehrimiz daha da güzelleşecek. Şimdiden Isparta’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1062 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...