Şehit yakınları ve gaziler şimdi daha huzurlu

13 Kasım 2014 14:23

Yıllar önce gelir kaynağı olsun diye Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi’ne işletmesi verilen kirazlık bir süre önce mülk sahibi olan Kuleönü Belediyesi tarafından geri alınmak istenmişti. Fakat bahçenin dernekte kaldığı ve 5 yıl daha işletmeye devam edeceği öğrenildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi’nin tek gelir kaynağı olan Örnek Kiraz Bahçesinin akıbeti belli oldu. Bir süre önce mülk sahibi Kuleönü Belediyesi, bahçeyi dernekten geri almaya çalışmış ancak Vali Vahdettin Özkan başta olmak üzere birçok bürokratın girişimleri sonucu bu durum engellenmişti. Fakat bahçenin kimde kaldığı netlik kazanmamıştı. Edinilen bilgiye göre bahçe dernekte kaldı. 

TEK GELİR KAYNAKLARI BU BAHÇE

Dernek Başkanı Musa İrez, yıllar önce Kuleönü mevkiinde oluşturulan ve törenle açılışı gerçekleştirilen Örnek Kiraz Bahçesi’nin tek gelir kaynakları olduğunu bildirdi. Bahçeyle ilgili bilgi veren İrez, ‘’Derneğimize Valilik, İl Özel İdaresi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Kuleönü Belediyesi işbirliği ile Kuleönü Kasabası içerisinde 17 bin m2’lik alanda örnek kiraz bahçesi oluşturulmuştu. Uzun yıllardır bahçenin her türlü bakımı derneğimiz tarafından yapılmaktadır. Ancak bu yılın başlarında bahçe elimizden alınmaya çalışıldı. Bahçede ilk defa bu sene tam verim alabildik. Başlangıçta 2 yılda hiç verim alamadık. Son 3 yılda 8, 13 ve 15 ton kiraz aldık. Bugüne kadar dernek olarak bu bahçe için yaklaşık 50 bin TL gelir elde ettik, bunun yarısı da masrafa gitti” dedi. Bu haberi aldıktan sonra dernek üyelerinin huzura kavuştuğunu ifade eden İrez, ‘’Bahçenin bizde kalmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 865 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...