Koza Tekstilin yeni binası Kafeler Caddesi’ne örnek teşkil edecek

13 Kasım 2014 14:25

Kafeler Caddesi Bölgesinde yapımına başlanacak olan Koza Tekstilin yeni binası çarşı merkezinde ilk kentsel dönüşümden faydalanan bina olma özelliği taşıyacak. Eski yapıların arasından yükselecek olan yeni bina bölgenin modernleşmesine de katkı sağlayacak. Yıkımın 15 Kasım’da başlaması bekleniyor.

İlimizin önde gelen tekstil ürünleri perakende ve toptancısı Koza Tekstil, çarşı merkezindeki eski yapısında çalışmalara başlıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yapılacak olan yeni yer, çarşı merkezinin modern yapılaşmaya geçmesi için de bir örnek teşkil edecek. Koza Tekstil, Kafeler Caddesi bölgesinde bulunan yeni yerinde çamaşır ürünleri satışı gerçekleştirecek.

‘’5 KATLI KONSEPT BİR YAPI OLACAK’’

Firma sahibi Ali Kiremitçi, yeni yapının 5 katlı olacağını ve modern bir konseptte inşa edileceğini duyurdu. Bilindiği üzere Kiremitçi, eski yapıdan oluşan binasını kentsel dönüşüm kapsamında yenileceğini duyurmuş ancak kiracılarıyla arasında bazı olumsuzluklar yaşanmıştı. Fakat Kiremitçi, sorunu aştı ve kiracılar dükkanları terk etmeye başladı.

15 KASIM’DA YIKILMAYA BAŞLAYACAK

Öte yandan binanın boşaltılmasıyla birlikte eski yapının 15 Kasım’da yıkılmaya başlanacağı öğrenildi. Kısa sürede yapımının tamamlanması beklenen bina ayrıca çarşı merkezinde kentsel dönüşümden faydalanan ilk bina olma özelliğini de taşıyacak.

KAFELER CADDESİNE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Diğer taraftan Kafeler Caddesi bölgesinde bulunan binanın modernleşmesiyle birlikte aslında önemli bir adım da atılmış olacak. Şu anda Isparta’nın kalbi durumunda olan ancak eski yapılardan oluşan Kafeler Caddesi, bu binanın modernleşmesiyle birlikte komple dönüşüm yaşayabilir. Zaten çoğu görüşte ilimizin kalbi durumunda olan Kafeler Caddesi’nin modernleşmesi yönünde.

 

Bu haber 1043 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...