BAKA Çalışanlarına ‘Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’

13 Kasım 2014 14:31

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) çalışanları, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde, BAKA çalışanlarına yönelik ‘Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’nde kamu kurum ve kuruluşlarının iş sağlığı ve güvenliği açısından yükümlülükleri hakkında bilgilendirilme yapıldı. Eğitimde; genel iş güvenliği kurallarının oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması için yapılması gerekenler anlatıldı.

Proje hazırlama ve girişimcilik gibi eğitimler veren BAKA çalışanları, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı. BAKA’nın toplantı salonundaki eğitim seminerinde, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu oluşan iş yeri kazaları, uyulması gereken kurallar hakkında iş güvenliği uzmanları, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi konusunda sunumlarla bilgiler verdi. İş kazalarının en çok yaşandığı zaman dilimleri ve saat aralıkları gibi bilgilerin paylaşıldığı eğitimde, istatistiklere göre iş kazalarının özellikle mesai başlangıcındaki ilk bir saat ve son bir saat içerisinde oluştuğuna dikkat çekildi. Katılımcılara, ilk yardım hakkında temel bilgilerin verildiği eğitim seminerinde, çalışma ve günlük hayatın her anında karşılaşılabilecek tehlikelere karşı hazırlıklı olmak gerektiği ve doğru müdahalenin hayat kurtaracağı vurgulandı.

Dalgınlık, ihmalkârlık, uykusuzluk, önemsememe, psikolojik sorunlar, yorgunluk ve buna benzer nedenlerle kazaların gerçekleştiğinin belirtildiği eğitimde iş güvenliği uzmanları, şu uyarılarda bulundu: “Çalışmaya başlamadan önce gerekli güvenlik kontrolleri mutlaka yapılmalı. Elektrik çarpması ve yaygın ihtimali yüksek olan alanlarda görevli ve yetkili personelden başka personel iş yapmamalıdır. Çalışanlar her ortamda önce iş ve işçi güvenliğinin sağlandığından emin olmalıdır. ” İş sağlığı ve güvenliğini yakından ilgilendiren konularda da ayrıntılı açıklamalarda bulunulan eğitim gün boyu sürdü.

 

Bu haber 870 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...