Hedef 2016’da 1 milyar TL

13 Kasım 2014 14:53

Ticaret Borası Başkanı Ahmet Adar, 2004 yılında 136 milyon TL olan işlem hacminin 2014 yılının ilk 10 ayında 554 milyon TL seviyesine ulaştığını duyurdu. Yıl sonu itibariyle bu rakamın 700 milyon TL olmasını öngördüklerini açıklayan Adar, ‘’Üye sayımız da 269’dan 554’e yükselmiştir. 2016 yılında işlem hacmimizi 1 milyar TL seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz’’ dedi.

1996 yılında bir ihtiyaçtan dolayı kurulan Isparta Ticaret Borsası (ITB) bugün ilimizin önemli lokomotiflerinden biri haline geldi. Kurulduktan 8 yıl sonra ilk fuarını gerçekleştiren ITB, geride kalan 10 yılda ciddi atılımlarda bulundu. Özellikle tarıma gelen yeni teşvik sistemi borsanın üye sayısının artmasına dolayısıyla da işlem hacminin büyümesine vesile oldu. ITB’nin geldiği noktayı rakamsal verilerle ortaya koyan Borsa Başkanı Ahmet Adar, şunları söyledi;

‘’DAHA BÜYÜK FUAR ALANIMIZ OLSA DAHA FAZLA GETİRİ SAĞLARIZ’’

‘’1996 yılında kurulan Borsamız kurulduktan sonra kendine bir hedef koydu. 2004 yılında ilk tarım fuarını yaptık. Bu fuarla her gün büyüyerek devam ettik. Her fuar zamanı açılış konuşmalarında tarım ticaretinin fuarının daha büyük alanlarda olması gerektiğini anlattık. Isparta Belediyesi bir fuar alanı yapıyor. Geçen yıla yetişecekti yetişmedi, önümüzdeki yıla yetişecek deniliyor. İnşallah 2015 fuarını daha büyük alanında yapacağız. Büyüdüğünü nereden görüyoruz. Birincisi Isparta Ticaret Borsası’nın üye sayısının arttığını görüyoruz. İkincisi son 10 yılda rakamları 136 milyon TL’den 554 milyon TL’ye ve bu yıl 700 milyon TL’ye kapatacağımızı görüyoruz. Üçüncüsü fuar alanının yetmediğini görüyoruz. Demek ki burada talep var. Talep ve arz olduğu için üye sayısında, işlem hacminde ve fuara talepten büyümenin olduğunu görüyoruz.

‘’TARIM ALANINDA ISPARTA’YA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILIYOR’’

Her geçen gün tarım ticaretinin hükümet ve devletin tarafından desteklenmesiyle Isparta’ya yapılan pozitif ayrımcılıktan dolayı burada işlerin gelişmeye yönelik olduğu görülmektedir. Isparta’nın gerçek anlamda çok ciddi bir fuar alanına ihtiyacı var. Birincisi ulusal ikincisi uluslararası fuar alanına taşınmamız gerekir. ITB olarak fuarımızı uluslararası boyuta taşımamız gerekiyor. Onun için Isparta’da daha büyük fuar alanı ve gelecek ziyaretçilerin kalabileceği oteller ile altyapı hizmetlerine ihtiyacımız var. Her geçen yıl fuarı ziyarete den sayı artmakta. Ama ulusal ve uluslararası bir fuar olduğu zaman şuanda 75 olan firma sayısı en kötü şartlarda 250’ye çıkar. Katılımcı sayısı da ciddi oranda artar.

‘’SD KONGRE SARAYINA EN FAZLA 75 FİRMA ALABİLİYORUZ’’

Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nın durumu belli. En fazla 75 firma alabiliyoruz. Talep çok ama yer veremiyoruz. Öyle büyük firmalar var ki şuanda 15 firmanın kapladığı alanı tek firma kaplıyor. Ama yer olmadığı için gelemiyor. Biz 10 yıldır fuarı aynı yerde yapıyoruz.

‘’HEDEF 2016’DA 1 MİLYAR TL İŞLEM HACMİ’’

Isparta Ticaret Borsası ilimiz tarımsal ekonomisinin büyümesi, bu alanda daha çok yatırım ve istihdamın sağlanması için çalışmalar yürütmektedir. Son 10 yılın tarım ekonomisi rakamları incelendiğinde Isparta’da ekonominin lokomotifinin tarım ve hayvancılık olduğu görülecektir. 10 yıl önce 260 üyeli Isparta Ticaret Borsası’nda 136 milyon 752 bin TL’lik tarımsal işlem hacmi gerçekleştirilirken 2014’ün ilk 10 ayında işlem hacmi 554 milyon TL’ye ulaşmıştır. Yılsonu itibariyle tarımsal ekonomi işlem hacminin 750 milyon TL’yi bulması beklenmektedir. Borsamız üyesi ise 10 yılda 269’dan 554’e yükselmiştir. 2013 yılı ise 616 milyon TL’lik işlem hacmi ile kapatılmıştır. İlimiz tarım ekonomisi 1 milyar TL’ye doğru hızla koşmaktadır. 2016 yılındaki hedefimiz de bu.’’

Bu haber 1039 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...