‘’Amacımız; Tarımla sanayileşen Isparta’’

13 Kasım 2014 14:54

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, 10 yıl önce yola çıktıkları Tarım Fuarıyla Isparta’yı, tarımsal ürünlerle geliştirme, farklılaştırma tarımdaki gelişmeleri yakından takip ederek bölgemiz üreticilerinin adaptasyonunun hızlı bir şekilde gerçekleşmesini hedeflediklerini bildirdi.

Ticaret Borsası’nın 2004 yılında Valilik, Süleyman Demirel Üniversitesi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası’nın destekleriyle ilkini gerçekleştirdiği Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bugün 10. yaşını kutluyor. Göller Bölgesi’nde ilk ve tek olma özelliği taşıyan bu fuar Isparta’ya ciddi anlamda ekonomik girdi sağladı. Fuarın temelini atarken bir hedefle yola çıktıklarını açıklayan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, ‘’Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilimiz ve tarımsal üretimini geliştirme, farklılaştırma, tarımdaki gelişmeleri yakından takip ederek bölgemiz üreticilerinin adaptasyonunun hızlı bir şekilde gerçekleşmesini hedef seçti. Aradan geçen 10 yıllık süreç içerisinde amacımıza ve hedefimize ulaştığımızı düşünüyoruz. Bugün Isparta, en iyi tarımsal üretim teknolojilerinin kullanıldığı, örnek tarımsal uygulamalar ve birlikteliklerin sağlandığı bir kent haline dönüşmüştür. Öyle ki ilimizdeki bu gelişmeleri yakından takip eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, destek ve teşvik uygulamalarında ilimize pozitif ayrımcılık yapmıştır. Son sistem soğuk hava deposu ve benzeri tarımsal sanayi yatırımlarına sunulan destekler ve teşvikler bunun en somut örneğidir’’ dedi.

TARIMSAL İŞLEM HACMİ REKOR SEVİYEYE ÇIKTI

Öte yandan organizasyonun gün geçtikçe büyüdüğünü ve şu anda taleplerin karşılanamaz hale geldiğini bildiren Adar, ‘’Bugün 10. fuarımızı Süleyman Demirel Sergi ve Kongre Sarayı’nda açıyoruz. Bu salon artık işletmelerimizin taleplerini karşılamamaktadır. Bunu gören Belediye yönetimimiz Isparta’yı fuarcılığın merkezi yapacak bir projenin üzerinde çalışmaktadır. Ticaret Borsamızın 10. kez düzenlediği Tarım ve Hayvancılık Fuarı, ilimize modern ve devasa bir fuar alanı kazandırmıştır. Önümüzdeki yıl 11’nci tarım ve hayvancılık fuarımızda inşallah daha büyük bir alanda, daha modern bir alanda bu fuarımızı daha çok katılımla gerçekleştireceğiz’’ diye konuştu.

TARIM FUARI 13-16 KASIM TARİHLERİ ARASINDA AÇIK OLACAK

Diğer taraftan fuarın 13-16 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebileceğini duyuran Adar, ‘’Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Gübre, Fide ve Fidan üreticileri, Tarım aletleri, Traktör firmaları Damla sulama sistemleri, Tarım ilaçları, Danışmanlık&Sertifika firmaları, Toprak ve tarımsal analiz laboratuvarları, Meyvecilik, Ambalaj ve paketleme, Soğuk hava depoları, Hayvancılık, Süt sağma makineleri, Bankalar ve Tarımsal yayıncılık konusunda faaliyette bulunan 75’in üzerinde firma katılacaktır. Fuar ticari alışveriş için alternatifli bir buluşma noktası ve aynı zamanda çağdaş tarım ve hayvancılık teknolojilerinin tanıtıldığı, kaliteyi arttırıcı gelişmelerin akademisyen ve uzmanlar tarafından bilgi ve birikimin sektör mensuplarına aktarıldığı önemli bir buluşma platformu olacaktır’’ şeklinde konuştu.

           

 

Bu haber 987 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...