“Fuarımızı Uluslar arası arenaya taşımak istiyoruz”

14 Kasım 2014 18:51

Isparta için önem arz eden Tarım Fuarı, bu yıl da yetersiz alanda yapıldı. Başkan Günaydın, geçtiğimiz yıl müjdeleyerek uluslararası düzeyde fuarların yapılabileceği Gökkubbe Fuar alanını Isparta’ya kazandıracağını duyurmuştu. Ancak ihalenin iptal edildiğini ve canının çok sıkkın olduğunu duyurdu.

Ticaret Borsası öncülüğünde Valilik, SDÜ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde 10. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı dün açıldı. 13-16 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda 75 firma ürünlerini sergileyecek. Fuar açılışına Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Ticaret Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

‘’FUARIMIZI ULUSLARARASI ARENAYA TAŞIMAK İSTİYORUZ’’

Fuarın açış konuşmasını ITB Başkanı Adar yaptı. Adar, ‘’Fuarımızın amacı; Tarım ve hayvancılık sektöründeki tüm teknik ve teknolojik gelişmelerin ve yeniliklerin bu sektörü oluşturan en başta üreticilerimize, tüccarlarımıza ve tüm paydaşlarımıza ulaşmasına sağlamaktır. Bu da ilimiz ve bölgemiz tarım ve hayvancılığın gelişmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Bundan sonra Ticaret Borsası olarak amacımız; Ulusal olarak tanınan fuarımızı uluslararası düzeye taşımaktır. Bunun için gerekli fiziki altyapının tamamlanmasını temenni ediyoruz. Yeni fuar alanıyla birlikte önümüzdeki 5 yıllık dönemde bugün 75 olan katılımcı firma sayısını 300’e, 20 bin düzeyinde olan ziyaretçi sayısını da 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Isparta Ticaret Borsası olarak en büyük hedeflerimizden biri İlimizin ürünlerini tanıtmak ve ürünlerimizi dünya çapında yeni pazarlara girmesini sağlamaktır. Tüm paydaşlarımızın da desteği ile tarımda Isparta markası ve markalarını oluşturmalıyız’’ dedi

‘’ISPARTA TARIMDA ÇOK İYİ YERDE’’

Öte yandan Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu fuarla birlikte Isparta’da son 10 yılda belirli bir şekilde hem tarımda hem de modernleşme alanında güzel gelişmeler olduğunu bildirdi. 10 yıl öncesiyle bugün arasında hem ihracatta hem üretimimizde hem de çeşitliliğimizde çok önemli miktarda değişiklikler olduğuna dikkat çeken Başdeğirmen, ‘’Bugün katılımın daha fazla olduğunu görüyorum. Isparta olarak tarımda çok iyi yerdeyiz. Elma üretiminde birinciyiz. Gülde de birinciyiz. Bunların yanında ilk 5’te olduğumuz kayısı, şeftali, kiraz gibi ürünlerimiz de var. Bunlar son 10 yılda artarak devam etti’’ diye konuştu.

‘’GÖKKUBBE’NİN İHALESİ İPTAL EDİLDİ’’

Diğer taraftan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, herkesin beklediği o mutlu haberi veremedi. Isparta’nın ihtiyacı olan Gökkubbe Fuar Alanı’nın ihalesinin iptal olduğunu bildiren Günaydın, ‘’Geçen yıl burada ‘önümüzdeki yıl güzel bir yerde fuarımızı açacağız’ demiştim. Onu maalesef bir kez daha burada tekrarlıyorum; İhalemizi yaptık her şeyimizi hazırladık, paramız da hazır. Ama ihale yapmak kolay değil. Bir evrak eksik olduğu zaman ihaleyi iptal edebiliyorsunuz. Rekabete girmediyse iptal edebiliyorsunuz. Maalesef böyle bir olayı yaşadık. Hemen bir daha ihale edelim dediler. Bu canımı sıkan bir konu. Yılbaşından sonra tekrar ihalemizi yapacağız. İnşallah önümüzdeki yıl bu fuarımızı orada açacağız’’ şeklinde konuştu.

‘’TARIM İNSAN İÇİN OLMAZSA OLMAZ’’

Vali Vahdettin Özkan da, ‘’Tarım; İnsanlık, dünya ve ülkemiz ile Ispartamız açısından çok önemli. Tarım ve hayvancılık insanın olmazsa olmazı. Isparta’nın bu noktada gıda sağlayan ve hayatın olmazsa olmazında önde olması bizim de gururumuz. Tarımın tüm güzelliklerini insanlarımızla paylaşıyoruz. Tarıma hizmet eden tüm araç, gereç, aktörler, girdiler, tarımın altyapısının iyileştirilmesine kadar tecrübeleri paylaşıyoruz. Bu güzel fuara vesile Ticaret Borsası Meclisimizi ve Ticaret Borsasını tebrik ediyor, hayır ve bereketlere vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi ve bir süre stantlar ziyaret edildi.

 

Bu haber 1031 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...