“Kurbanlıklar sadece Hayvan Pazarında satılacak”

17 Ekim 2012 18:05

Vali Yardımcısı Kadri Canan, kurbanlık hayvan satışının sadece Isparta Canlı Hayvan Borsası’nda satılacağını belirterek; “Bazı Besihanelere de satış ve kesim izni verdik” dedi.

Vali Yardımcısı ve Kurban Hizmetleri Komisyonu Başkanı Kadri Canan, Kurbanlık Hayvan kesim yerlerini de bu yıl Yedişehitler Pazar yeri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi ve Huzurevi olarak tespit ettiklerini belirterek; “Ayrıca özel besihanesi ve kesim yerleri uygun olan vakıf ve besihanelerde müracaat ettiklerinde komisyonca yapılan denetimlerde gerekli şartları taşıyor ise onlara da hayvan kesilmesi için izin veridi. 9 kuruma da bu şekilde kurban kesimi için gerekli izin verildi.

“HİJYEN ŞARTLARINA UYMAK KAYDIYLA

EVİN BAHÇESİNDE DE KURBAN KESİLEBİLİR”

Buralarda kesim yerlerinde çalışacak kasapların ve yardımcıların mutlaka doktor muayenelerinin yapılmış olması gerekiyor. Gerekli sağlık şartlarını taşımayan kişilere kesinlikle kesim yapma faaliyeti izini verilmeyecek. Kesilecek hayvanların sağlıklı ve nitelikli olması da ayrıca dikkat ettiğimiz hususlardan birisi” dedi. Vatandaşın evinin bahçesinde hijyen kurallarına uyması dahilinde kurbanını kesebileceğini aktaran Canan, bayram süresince belediye temizlik ekiplerinin temizlik hizmetlerini en sağlıklı şekilde yerine getireceğini de bildirdi.

 “KURBAN ETLERİNİZİ AŞEVİNE BAĞIŞLAYABİLİRSİNİZ”

Isparta SYDV Aşevi’nin bu yıl kurban eti bağışı almaya devam edeceğini dile getiren Canan, “Bin 60 kişiye yemek dağıtımı yapılıyor. Buradan yararlananlar yaşlılar, özürlüler, evinde yemek pişiremeyecek durumda olan kişiler, engelli vatandaşlarımız. Ayrıca mülteci vatandaşlarımız da var. Aşevinde de Kurban Bayramı süresince kurban kesim hizmetleri yapılacak, vatandaşlarımız isterlerse vekalet ile kurban kestirebilecek. Bizzat kurbanı aşevine getirerek kurban kesim hizmeti alabilecek. Ayrıca kurbanını evinde yada bir başka yerde kestiren vatandaşlarımız da kestirdikleri kurbanları aşevine bağış yaparak gerekli desteği verebilecek. Vatandaşlardan gerekli desteği vermelerini rica ediyorum” dedi.

 

Bu haber 1618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...