"Ermeni Soykırımı" Konferansta ele alındı

15 Kasım 2014 12:09

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu, Tarih Topluluğu, Politika Tasarım Kulübü, Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Kulübü, Genç Yazarlar Topluluğu, Ekonomi Yönetim Topluluğu, Isparta Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Türk Dünyası Birlik Platformu Isparta Temsilciliği işbirliğiyle “Yüzyılın Yalanı Ermeni Soykırımı” konulu bir konferans düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Dünyası Birlik Platformu Sekreter Yardımcısı Mertcan Arıtürk, platform bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da yaptığı konuşmada böylesine önemli bir konunun gündeme alındığı konferansa ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konferansını vermek üzere kürsüye gelen Prof. Dr. Bayram Kodaman, Türkiye’nin yaptığının soykırım değil bir tehcir olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “Tehciri sadece Osmanlı yapmamıştır. İspanya Yahudilere, Ruslar I. ve II. dünya savaşlarında Türklere, Amerikalılar II. Dünya savaşında Japonlara yapmıştır. Ama Türkler tehcir yapınca soykırım deniyor. Bunun temellerinde Avrupa ve Hıristiyan dünyasının Attilla ile başlayan ve Osmanlı ile devam eden Türk korkusu yer alıyor.” dedi.

Program sonunda Prof. Dr. Bayram Kodaman'a SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız tarafından teşekkür plaketi verildi.

 

Bu haber 963 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...