“Bugün yapmamız gereken, öncüllere dayanan farklı bilgi türlerini kabul etmektir”

15 Kasım 2014 12:11

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünce hazırlanan "Başka Bir Bilim Mümkün Mü?:"Epistemolojik ve Ontolojik Sohbetler" konulu seminer,  Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda çok sayıda akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan,  Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Belma Keklik, bilim insanının en önemli özelliklerinden birinin araştırmak ve sorgulamak olduğunu belirtti ve “Nasıl ki hüzünler paylaşıldıkça azalır, bilgi de paylaşıldıkça artar” diyerek bilgilerini paylaşmak üzere sözü Prof. Dr. Murat Okçu’ya bıraktı.

Sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Okçu, epistemolojinin bilgi bilimi, ontolojinin de varlık bilimi olarak Türkçeye çevrildiğini söyledi. Okçu, “Bilgi biliminde,  bilmenin nasıl olacağını düşünüyoruz, Ontolojide de var olma hakkında fikirler öne sürüyoruz” dedi.

Okçu, sunumunda “(Modern) bilim nedir?”, “Başka bir bilime ihtiyaç var mı?”, “Yeni bilimler/Karmaşıklık bilimleri: Gerçek bilime alternatif mi?”, “Başlangıç: Gerçekliğin Vizyonu” sorularına açıklık getirmeye çalışarak mekanistik hayat anlayışının farklı alan ve dönemlerdeki tanımı hakkında bilgi verdi.

Konuşmasını İbni-Arabi’nin sözleriyle bitiren Okçu, bugün yapmamız gerekenin öncüllere dayanan farklı bilgi türlerini kabul etmek olduğunu dile getirdi.

Konferansın sonunda Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Belma Keklik, Prof. Dr. Murat Okçu’ya plaket ve çiçek takdim etti.

Bu haber 960 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...